ΠΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τρία μνημόνια δεν είναι αρκετά, όπως φαίνεται, για να χωρέσουν τις γκάφες της πολιτικής ηγεσίας. Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για το τέταρτο και πιο φαρμακερό. Όχι, βέβαια, αυτό που υπαινίχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αλλά ένα άλλο δικής του εμπνεύσεως, παραγωγής και εκτέλεσης.

Αντισυμβαλλόμενοι αυτή τη φορά δεν θα είναι οι κλασικοί δανειστές, αλλά ντόπιοι λεφτάδες, που βρίσκονται- υποτίθεται ότι βρίσκονται, για την ακρίβεια -σε διαρκή πόλεμο με το ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένοι από αυτούς – ορισμένοι όχι όλοι- προέρχονται από την κάστα των μονίμως διαπλεκομένων, που φαίνονται τώρα πια πρόθυμοι να συνεργαστούν με τη νέα κατάσταση, αφού πρώτα διευθετηθούν οι εκκρεμότητες τους με την εφορία, τις Τράπεζες και τη Δικαιοσύνη.

Κάποιοι, αυτοί κυρίως που προέρχονται από το χώρο του Τύπου, διεκδικούν γενναία τακτοποίηση δια της παραγραφής και των οφειλών τους στα ασφαλιστικά ταμεία, τη διάλυση
των οποίων και επιδιώκουν.

Οι ενδείξεις πληθαίνουν ότι οι γέφυρες για την υπογραφή του μνημονίου, που δεν θα είναι τίποτε άλλο από μία άτυπη συμφωνία, έχουν στηθεί. Οι λίστες με τις μαύρες καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, στις οποίες φιγουράρουν αρκετοί από τους διαπλεκόμενους, παραμένουν ανεκμετάλλευτες και οι διαρροές για δημεύσεις των καταθέσεων αποδεικνύονται παραμύθι για μικρά παιδιά.

Την ίδια ώρα οι Τράπεζες, που ως γνωστόν ελέγχονται ασφυκτικά πλέον από την κυβέρνηση, έδωσαν παράταση στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μεγάλου καναλιού που ο Τσίπρας έχει καταγγείλει πλειστάκις σαν ναυαρχίδα της διαπλοκής.

Η ανακωχή με τους νταβατζήδες, όπως είχε αποκαλέσει τους διαπλεκόμενους ο Κ. Καραμανλής, φαίνεται επιβεβλημένη και από την ανάγκη για ήρεμο κλίμα εν όψει της ψήφισης των σκληρών προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, αλλά και για την προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό. Δεν μπορεί, λένε οι γνωρίζοντες, από τη μία να καλεί η κυβέρνηση τους ξένους να επενδύσουν και από την άλλη να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους ντόπιους επιχειρηματίες.

Διαβάστε ακόμα:

Τζάμπα πληρώνουμε χρόνια τους Συριζαίους