Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΟΧΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ

 

Φαινόμενο άξιο αναφοράς. Υποψήφιος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας πολιτικός από τζάκι, όμως όχι και ηγετικός και παλαιοκομματικός. Έτσι είναι. Όταν διεκδικεί κάποιος την αρχηγία της ΝΔ θεωρείται κιόλας υποψήφιος πρωθυπουργός.

Και λες. Είμαστε στην εποχή που οι βαρβάτοι έχουν πεθάνει. Όχι πως δεν τους έχουν ανάγκη οι καιροί μας. Απεναντίας. Πού, όμως, να τους βρεις, έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή, έναν Ανδρέα Παπανδρέου. Παιχνίδι κάνουν τυπάκια περίεργα, στυλ Αλέξη Τσίπρα. Κατηγορίας μύγας.

Θα μου πεις βρίσκουν και κάνουν. Όταν το μαγαζί έχει βαρέσει διάλυση, μάλιστα από τους βαρύμαγκες, θα βγουν από τα αποδυτήρια, μάλιστα μέχρι τη σέντρα, και οι ανύπαρκτοι, όπως π.χ. Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν εξετάζω αν είναι καλός, μέτριος, βαρύγλυκος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλο είναι εκείνο που σημειώνεις. Το παλληκάρι δεν μοιάζει για αρχηγός. Κι όμως, αν υπερψηφιστεί, αυτός θα παίξει για αρχηγός. Έτσι τον θέλει το σύστημα. Η δημοκρατία. Όλες οι εξουσίες του κόμματος, της κυβέρνησης είναι συγκεντρωμένες στον πρόεδρο.

Συμπαθής ο Κυριάκος. Θα μπορούσε να ήταν αντιπαθής. Σημασία έχει ότι ένας άνθρωπος που δεν είναι ηγετικός, που δεν είναι αρχηγικός, που δεν έχει ειδικό βάρος, φλερτάρει να πάρει το ένα από τα δύο μαγαζιά που οδηγούν στην πρωθυπουργία.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας - Σαμαράς οι ήρωες του 2021