ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Όλα τα προβλήματα του κόσμου έλυσαν, λέμε τώρα, οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας στη ...μακραίωνη προεκλογική εκστρατεία τους, εκτός από ένα. Την επαπειλούμενη πτώχευση του κόμματος τους. Ούτε που συζήτησαν γι αυτήν. Δήλωσαν έτοιμοι να διευθετήσουν το δημόσιο χρέος, να λύσουν το ασφαλιστικό και να αναθεωρήσουν το φορολογικό, άφησαν ανέγγιχτο, όμως, το έλλειμμα των 200 εκατομμυρίων στα ταμεία της ΝΔ.

Ουδείς, βέβαια, τους ρώτησε σχετικά, για να λέμε του στραβού το δίκιο, αλλά και οι ίδιοι ουδόλως αισθάνθηκαν την ανάγκη να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους, πάνω σε ένα θέμα που έπρεπε να ήταν το βασικό σε ένα ντιμπέιτ ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς. Γιατί πώς θα μπορούσε να καταπιαστεί κανείς με τα μεγάλα θέματα της χώρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς να έχει τακτοποιήσει προηγουμένως τα του οίκου του.

Πώς ένας εν αναμονή πρωθυπουργός θα έπειθε τους κομματικούς εκλέκτορες να τον προτιμήσουν για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, όταν δεν είχε καν ακουμπήσει άλλα ήσσονος σημασίας προβλήματα, όπως τα κομματικά χρέη.

Αδιανόητο, κι όμως συνέβη...

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας - Σαμαράς οι ήρωες του 2021