Η ΠΡΩΤΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Έτοιμος για την πρώτη κωλοτούμπα του στην πολιτική εμφανίζεται ο Βασίλης Λεβέντης. Σιωπηρά παίρνει πίσω την εξαγγελία του να αλλάζουν ανά εξάμηνο οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, μέτρο που επρόκειτο να εφαρμοστεί για πρώτη φορά το Φεβρουάριο, αλλά τελικά θα εφαρμοστεί σε απώτερο χρόνο ή και καθόλου.

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε μήνες από τις εκλογές για να αντιληφθεί ο πρόεδρος Βασίλης ότι το κόμμα του έχει ανάγκη από έμπειρα στελέχη κι αυτό δεν επιτυγχάνεται με τις εναλλαγές των βουλευτών ανά εξάμηνο. Η πρώτη σκέψη του ήταν να επεκτείνει κατά έξι ακόμη μήνες την παραμονή των βουλευτών στη Βουλή, αλλά και πάλι δεν έμεινε ικανοποιημένος.

Ο Λεβέντης είχε σχεδιάσει τη ...βουλευτοποίηση 64 στελεχών του κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Για το λόγο αυτό, την επομένη των εκλογών ενημέρωσε τους οκτώ βουλευτές του ότι θα παραμείνουν στη Βουλή μέχρι το Φεβρουάριο.

Ήταν μία από τις πιο βαρβάτες προεκλογικές εξαγγελίες του που έγινε δεκτή με αρκετή δυσπιστία, αλλά ο δημοκράτης πρόεδρος επέμεινε. Έδωσε μάλιστα εντολή στους βουλευτές του να προσλάβουν ως επιστημονικούς συνεργάτες τους πρώτους επιλαχόντες στην εκλογική τους περιφέρεια, οι οποίοι και θα τους αντικαθιστούσαν μετά την παρέλευση του εξαμήνου.

Έμειναν, όμως, μετεξεταστέοι τόσον αυτοί όσο και ο πρόεδρος Βασίλης.

Διαβάστε ακόμα:

Επιμένει ο Καραμανλής, δικός μου το κόμμα