ΓΡΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΑΛΕΞΗ

 

Πριν από οκτώ χρόνια, συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2008 το συνέδριο του Συνασπισμού εξέλεξε νέο πρόεδρό του τον 33χρονο Αλέξη Τσίπρα. Πρωθυπουργός είναι ο Κώστας Καραμανλής και αντιπολίτευση ο Γιώργος Παπανδρέου. Με το που εκλέγεται ο νέος έσπασε η βελόνα στα γκάλοπ! Στα 18,5% παιζόταν ο Τσίπρας και στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου έσβησαν τα φώτα. Επιτόπου χλώμιασαν οι ελπίδες.

Δίνω μια «ερμηνεία» των δημοσκοπήσεων αμέσως μετά την εκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ. Που πέρασε μπροστά και μείωσε σχεδόν στο μισό την εκλογική πελατεία του Σύριζα.

Μη το λησμονήσω. Να σου πω τι έγινε εκείνο το... ελπιδοφόρο 18,5% του νέου και άφθαρτου, του ωραίου και τσαχπίνη Αλέξη Τσίπρα. Γίνονται, λοιπόν, οι εκλογές μετά από ένα χρόνο, το 2009, ο Παπανδρέου σαρώνει με 44%, ο Καραμανλής χάνει με 33,5% και ο Τσίπρας μπαίνει στη Βουλή με σπασμένα φτερά και 4,5% πίσω από το ΚΚΕ (7,5%) και το Λάος του Καρατζαφέρη (5,63%).

Μήπως χρειάζεται να αναφέρω το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2009, έτσι για να ξέρουμε πως ανεβοκατεβαίνουν τα ποσοστά. Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, το 2009 πήρε 0,29%, ούτε μισό τα εκατό.

Συμπέρασμα. Γραμένο στο χιόνι είναι σήμερα το 21,3% του Μητσοτάκη και το 18% του Σύριζα. Αύριο, με μια βροχή, με μπόλικο ήλιο, η διαφορά των δύο κομμάτων πιθανόν να μεγαλώσει υπέρ της ΝΔ, όπως και να περάσει πάλι μπροστά ο Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας, σωτήρας της ΝΔ!