ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΡΟΥΦ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαθέτει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με στικάκια που περιέχουν απόρρητες συνομιλίες του με Έλληνες και ξένους επισήμους. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν έγκυροι κύκλοι μετά την αποκάλυψη του ότι έχει μαγνητοφωνήσει τις συζητήσεις σχεδόν σε όλα τα Γιουρογκρούπ στα οποία πήρε μέρος διαπραγματευόμενος το ελληνικό πρόγραμμα. Η ομολογία του στην τηλεόραση του Σκάι και τον Αλέξη Παπαχελά έχει ιστορική αξία.

Ζήτησα από τη Μ.Ε.Α, τη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία, να μου δώσει πρακτικά και τότε συνειδητοποίησα με απίστευτη έκπληξη ότι δεν κρατούνται πρακτικά. Ήταν ηθική μου υποχρέωση ως ΥΠΟΙΚ μιας χώρας, η οποία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού να μπορώ να απαντώ στα ερωτήματα του Πρωθυπουργού, των συναδέλφων στο Υπουργικό συμβούλιο, των βουλευτών και των δημ/φων στο τί είπε ποιός, πού, εφόσον κρίνω ότι πρέπει να το πω. Οπότε είχα υποχρέωση να τα ηχογραφώ. Νομίζω ότι όλοι ηχογραφούν, αν δεν το κάνουν πράττουν πάρα πολύ άσχημα.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, είναι πολύ φυσικό ο υπουργός να μαγνητοφωνούσε κάθε συνομιλία του στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του –ακόμη και συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό. Θα έχει συγκεντρώσει με αυτό τον τρόπο ένα πρώτης τάξεως υλικό για να το χρησιμοποιήσει για το κόμμα που σκέπτεται να ιδρύσει το Φεβρουάριο στη Γερμανία.

Και όχι μόνο για το κόμμα. Στην Ελλάδα ωριμάζουν οι συνθήκες για την πρόσκληση του σε μία από τις επιτροπές της Βουλής, όπου πρέπει να προσέλθει διαβασμένος καθώς οι δηλώσεις του έχουν αφήσει πολλά κενά.

Διαβάστε ακόμα:

Τέλος στην ανοχή!