ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΒΑΛΕ ΠΑΓΟ ΣΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

O Kυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που έκοψε τη φόρα του Βασίλη Λεβέντη. Δεν έχω να πω τίποτε μαζί του, απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Κεντρώων, στο πλαίσιο των επαφών γνωριμίας με πολιτικούς παράγοντες, μετά την εκλογή του. Η άρνηση του αυτή συνέπεσε με τη δημοσίευση δημοσκόπησης που εμφανίζει τον Λεβέντη δεύτερο σε δημοφιλία μετά τον Κυριάκο και πριν από τον τρίτο στη σειρά Αλέξη Τσίπρα.

Είναι φανερό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλησε να δώσει άλλους πόντους στον υπερτιμημένο, κατά γενική ομολογία, Λεβέντη, που ύστερα από 30 χρόνια εκτός Βουλής, αναβαθμίστηκε εσχάτως σε ρυθμιστή. Το μήνυμα του ήταν σαφές.

Ο Λεβέντης δεν χωράει στον συνασπισμό των μεταρρυθμιστών, όπου ο Σ. Θεοδωράκης έσπευσε ήδη να πιάσει θέση. Με δύο λόγια, παραείναι φιλολαικός για να στηρίξει τα μέτρα που απαιτούνται, αν και όταν χρειαστούν.

Από την άλλη πλευρά ο Λεβέντης πρέπει να έχει ενοχλήσει τον Κυριάκο με δηλώσεις του υπέρ του Μεϊμαράκη και με επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ο Λεβέντης ως παλιός κεντρώος τον επικρίνει συχνά - πυκνά για την αποστασία.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει λόγους να θεωρεί τον Λεβέντη φρούτο εποχής. Και άλλοι πολιτικοί στο παρελθόν – Φώτης Κουβέλης, Κωστής Στεφανόπουλος, Λεωνίδας Κύρκος - παρότι μεταξύ των πρώτων σε δημοτικότητα, έδιναν μάχη για να μπουν στη Βουλή, ορισμένες μάλιστα φορές ανεπιτυχώς.

Διαβάστε ακόμα:

Βαρίδι στην έρευνα για το μνημόνιο ο Καραμανλής