ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Σαν τη σκιά τους φοβούνται οι πολιτικοί την έρευνα για το πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία και τα μνημόνια.

Κανείς δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής , ενώ όλο και λιγότερες φωνές ζητούν να λάμψει η αλήθεια. Παράδειγμα, η κυβέρνηση, η οποία φουριόζα πριν από ένα χρόνο ζητούσε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το 2010 έως το 2015. Φέτος αγρόν ηγόρασε.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν κατηγορηματικός πως ο Τσίπρας απορρίπτει την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την κρίση από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ έως σήμερα, ενώ χαρακτηρίζει «πυροτέχνημα», τις προαναγγελίες της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την περίοδο Βαρουφάκη.

Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επείγεται να καταθέσει πρόταση για εξεταστική σχετικά με τα έργα και τις ημέρες Βαρουφάκη. Θα το πράξουμε εν καιρώ, είναι η απάντηση που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι είναι αυτό που δένει τα χέρια των δύο μεγάλων κομμάτων; Κατ’ αρχήν είναι το γεγονός ότι ενώ συνεχίζεται το ελληνικό δράμα, κανείς δεν θα ήθελε κι άλλο λάδι στη φωτιά. Δεν θα το ήθελαν ούτε οι δανειστές, για να μην πω ότι το έχουν απαγορεύσει. Από την άλλη πλευρά είναι και τα πρόσωπα που δεν πρέπει να διαπομπευθούν.

Μεταξύ αυτών, ο Κ. Καραμανλής, που κατά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι από τους πρώτους που πρέπει να λογοδοτήσει. Για το θέμα αυτό έχει επικρίνει το ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στην πρόταση του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε πέρυσι δεν είχε συμπεριλάβει την περίοδο 2004-2009.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αβραμό έκανε άγαλμα τον εαυτό του