Η ΞΕΥΤΥΛΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΚ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ

 

Δεν το βάζουν κάτω οι αγρότες. Και γιατί να το βάλουν όταν παίζουν χωρίς αντίπαλο. Μαζύ μιλάμε. Στις δημοκρατίες η κυβέρνηση δεν είναι αντίπαλος. Θα ανεχθεί την τρομοκρατία του απελπισμένου. Την παρανομία του απεργού. Κι αν είναι της σχολής Σύριζα η κυβέρνηση, τότε θα πει ότι... κατανοεί και συμπαρίσταται στους διαδηλωτές, στους όποιους οργισμένους κατά της κυβέρνησης. Τα παραμύθια γεννήθηκαν για τους παραμύθηδες. Όχι μόνον. Και γι' αυτούς που μασάνε, που φτιάχνονται με παραμύθια.

Αφήνουμε τη φιλολογία, περνάμε στα πρακτικά, τα διαδραματιζόμενα. Με το μπαρδόν, ο Τσίπρας μπορεί, αλλά δεν θέλει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών; Που με τα τρακτέρ κλείνουν δρομους και το τραβάνε να μπουκάρουν και μέσα στην Αθήνα. Είναι βέβαιο ότι δεν κωλώνει ο πρωθυπουργός, τούτο το παιδάκι χωρίς γραβάτα που παριστάνει τον Θεό, να πει ότι σε λίγους μήνες θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το λέει σοβαρά. Ας μην το πιστεύει ο ίδιος.

Πολιτικός είναι ο Τσίπρας. Άλλα έλεγε, άλλα κάνει. Εν ψυχρώ τα έλεγε χωρίς να τα πιστεύει. Οι αγρότες γιατί τον πιστέψαν; Κι όχι μόνον οι αγρότες.

Μαλακίες, λέει ο αποδυτηριάκιας. Κανένας δεν πίστευε κανέναν Τσίπρα. Άντε, το πολύ ένα τα εκατό να ελπίζανε πραγματικά ότι ο αγραβάτωτος θα τη καθάριζε τη μπουγάδα. Ε, τότε, αφού δεν τους γέμιζε το μάτι γιατί τον ψήφισαν, ρε αποδυτηριάκια; Πρώτον, για να καταδικάσουν τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρώτα αυτό, και βέβαια να πουν στον Τσίπρα, οκέυ, θα σε ψηφίσουμε αν μας πεις ότι εσύ θα είσαι... άλλος, όχι μία από τα ίδια. Ζητούσανε, δηλαδή, από το παιδάκι το αδύνατο. Το ακατόρθωτο.

«Άλλον» με γουστάρετε, τους ξηγήθηκε ο... αριστερός που παίζει πολιτικά σα να βρίσκεται σε reality. Σα να 'ναι υποψήφιος τραγουδιστής και περιμένει τη ψήφο των τηλεθεατών για να προκριθεί στην επόμενη φάση. «Ε, αφού με γουστάρετε να είμαι... άλλος, θα παίζω... προεκλογικά, όπως κάνετε κέφι, αρκεί να με ψηφίσετε».

Η ξευτύλα του Τσίπρα δεν είναι ότι άλλα έλεγε, άλλα κάνει. Δεν μπορεί, άλλωστε, να κάνει διαφορετικά. Το είπαμε αυτό. Η ξευτύλα του παιδιού είναι ότι φοράει φανέλλα αριστερού.

Διαβάστε ακόμα:

Λαέ ακούμπα, στις πλάτες του Κουτσούμπα