Ο ΚΑΜΠΟΣ ΟΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΡΙΖΑ...

 

Το 2013, δηλαδή μετά τις εκλογές του 2012 και πριν από εκείνες του 2015 όπου τις κέρδισε, ο Αλέξης Τσίπρας καβάλα επάνω σ' ένα αγροτικό λέει στους απεργούς αγρότες: «Φορολογία 13%; Αίσχος! Και πολύ είναι το 6%. Και το πετρέλαιο να είναι αφορολόγητο».

Τι λέει σήμερα στους αγρότες η κυβέρνηση του Τσίπρα. «Φορολογία όχι 13%, αλλά 26%, συν την προκαταβολή 100%, δηλαδή 52%». «Αυτά μας είχε πει ο Τσίπρας κι όλος ο κάμπος έγινε Σύριζα...». Πήρες χαμπάρι; Τόσο εύκολα! Αυτό είναι το φοβερό. Το πιο φοβερό απ' όλα. Όχι ότι ο Τσίπρας, όπως ο κάθε πολιτικός μοιράζει υποσχέσεις που γνωρίζει ότι δεν θα τις τηρήσει. Το φοβερό των φοβερών είναι ότι τον πιστεύουν. Τόσο εύκολα. Και μετά τις εκλογές ζητάνε και τα ρέστα από πάνω. Ουδεμία αυτοκριτική. Δεν φταίμε εμείς που τον ψηφίσαμε και τον ξαναψηφίσαμε, εκείνος φταίει που μας έπιασε κορόϊδα. Αυτό ισχύει στην δημοκρατία, τα κορόϊδα δεν φταίνε.

Μια κουβέντα είπε ο Τσίπρας και όλος ο κάμπος, λένε, ψήφισε Σύριζα. Ο αγροτοσυνδικαλιστής που στο δικό του αγροτικό επάνω το 2013 ο Τσίπρας πουλούσε τα παραμύθια έδωσε συνέντευξη στον Θέμο Αναστασιάδη και είπε: «Ο Τσίπρας είναι αστός, όχι της τάξης μας, όχι της αγροτιάς. Ατσαλάκωτος. Αν κάτσεις μαζύ τους για τσίπουρα, πουλάει λιβάνι στο διάολο. Το παλληκάρι δεν έχει δουλέψει, δεν καταλαβαίνει πως βγαίνει το μεροκάματο...».

Παραμύθι ο Τσίπρας, παραμύθι και ο αγρότης. Δεν μας είπε ο συνδικαλιστής, ο άνθρωπος της πιάτσας, της δουλειάς κι όχι ένα κορόίδο, πως και τόσο εύκολα μάσησε το μπαλαμούτι του Τσίπρα. Τι να πεις; Να δέχεται ο άλλος ότι πιάστηκε κορόιδο από έναν... πολιτικό.

Διαβάστε ακόμα:

Γκαντέμης ή άσχετος ο Τσίπρας;