ΠΟΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ... ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

 

Μιλάμε για εφεύρεση. Ψηφίζει αριστερά ο άλλος και αυτοχαρακτηρίζεται... αριστερός. Η μαγκιά του πισινού. Και το δηλώνει φόρα παρτίδα ότι πίσω από το παραβάν του εκλογικού κέντρου το έριξε στο κόμμα που αυτοχαρακτηρίζεται αριστερό και έτσι... επιβεβαιώνει πως είναι αριστερός. Προοδευτικός. Φιλολαϊκός. Με κοινωνικές ευαισθησίες. Αντινατοϊκός. Αντιμνημονιακός. Όλα αυτά.

Φοβερά πράγματα. Πριν 34 χρόνια που έσκασε μύτη στην πιάτσα ο αποδυτηριάκιας είχε γράψει ότι ο αγνός, ο καθαρός, ο σωστός αριστερός δεν ψηφίζει ΚΚΕ. Ποτέ. Επειδή το ΚΚΕ δεν έχει σχέση με τον κομουνισμό. Μόνον ο αφελής αλλά και ο απατεώνας που παριστάνει τον σοσιαλιστή ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ, που έχει σχέση με τον σοσιαλισμό, όσο η ΝΔ.

Αυτά τα έγραφε ο αποδυτηριάκιας 6 χρόνια πριν στηθεί ο Συνασπισμός που τον κάνανε μετά Σύριζα. Όπως, λοιπόν, παραμύθι φούρναρης η ΝΔ το παίζει δεξιά, χωρίς καν να έχει σχέση με τον υγιή καπιταλισμό, έτσι και ο... πολιτικοποιημένος Σύριζα έπιασε πόστο στο γήπεδο και μας λέει Εμείς είμαστε αριστερά. Και σαν κυβέρνηση είναι σα να φοράνε τη φανέλλα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Λέγαμε για την εφεύρεση. Την πατέντα κάποιοι επώνυμοι να... μετανοιώνουν που ψήφισαν αριστερά. Το κακό έχει παραγίνει. Ένας-ένας, κυρίως από το λεγόμενο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, το παίζουν μαγκιά να δυσφημούν, να γελοιοποιούν τον Σύριζα. Όχι απλά να κρατάνε αποστάσεις από το κόμμα που ενεργεί πλέον όχι δημοκρατικά, αλλά καθεστωτικά, αλλά και να τα χώνουν άγρια. Στο κόμμα που είχαν ψηφίσει.

Ένας απ' αυτούς ο γνωστός τραγουδοποιός Γιάννης Αγγελάκας. «Ψήφισα Σύριζα τον Ιανουάριο, αλλά τελικά δεν είχε πλάκα» είπε ο ρόκερ. Το πρόσεξες; Τον Ιανουάριο, σου λέει, δηλαδή δεν τον ξαναψήφισε την δεύτερη φορά τον σύντροφο Τσίπρα. Μαγκιά. Αυτό που λέμε. Μαγκιά να ψηφίζεις, διπλομαγκιά να λες, όπως ο Αγγελάκας, ότι δεν άλλαξε κάτι, ίδια τα αδιέξοδα, και ότι συνεχίζεται ο μαφιόζικος κύκλος στην πολιτική, στην κοινωνία κι άλλα τέτοια τσαχπίνικα.

Να σου πω κάτι που δεν έχει πλάκα. Αυτό είπε ο καλλιτέχνης, ότι ψήφισε Σύριζα αλλά δεν είχε πλάκα. Χωρίς πλάκα, λοιπόν, λέω σ' όλους αυτούς που ψήφισαν τον Τσίπρα και σήμερα δεν τον γουστάρουν, διότι, λένε, έχει ξευτυλίσει την αριστερά, πως ο Σύριζα «ήρθε» και θα «μείνει». Τι σημαίνει αυτό;

Θα κλείσει αύριο, μεθαύριο ο κύκλος του Σύριζα στην κυβέρνηση, όμως το κόμμα δεν θα επανέλθει στο 4%. Το 12-15% οι Τσίπρας-Παπάς θα το έχουν στο τσεπάκι. Επειδή είναι κόμμα εξουσίας. Έχουν βολέψει κόσμο, και δεν μιλάω μονάχα για τους διορισμούς. Και σαν αντιπολίτευση θα βγαίνει από πάνω ο Τσίπρας. Με πολέμησε το... σύστημα. Με σαμποτάριζαν μηντιάρχες, διαπλεκόμενοι και ξένοι παράγοντες. Εγώ που τα έδωσα όλα, που έκανα αυτό και εκείνο.

Δεν είναι πλάκα να ψηφίζεις κάποιον που εσύ μετά το φτύνεις κι εκείνος στη συνέχεια παίρνει μπόι μεγαλύτερο από το ύψος του.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ολυμπιακός παίζει στο Τσου Λου, λέει ο Τσίπρας