ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΑ ΟΙ ΧΑΣΟΓΚΟΛΗΔΕΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Γιώργος Μουζάλας έχει πάρει τον τίτλο του πιο σοβαρού υπουργού. Συντόμως θα έχει έναν ακόμη τιμητικό τίτλο. Του πιο σοβαρού τέως υπουργού. Θανάσιμο το επίτευγμα να θεωρείσαι πετυχημένος σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ... Ξέρεις τι είναι να ξεχωρίζεις σαν την μύγα μέσα σε έναν τεράστιο ωκεανό γάλακτος; Ρίσκο, μεγάλο ρίσκο. Στο πρώτο λάθος που θα έκανες, ήσουν χαμένος. Είναι δύσκολο να επιβιώσεις σε μία ομάδα, όπου όλα δουλεύουν ρολόι.

Έτσι έγινε και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής που νόμισε - άκουσον, άκουσον - πως ήταν εύκολο να κάνει καριέρα σε μία θέση, που είχε λαμπρύνει με το έργο και την παρουσία της η κυρία Τασία, και σε μία κυβέρνηση, όπου ο επί του Πολιτισμού συνάδελφος του, θεωρεί τιμητική για την Ελλάδα την εικόνα που δίνει η Ειδομένη. Πώς να επιβιώσεις δίπλα σε μεγαθήρια τύπου Τόσκα, Φλαμπουράρη, Μάρδα και Φίλη.

Ήταν βέβαιο ότι στην πρώτη λάθος πάσα, ο Μουζάλας θα έβλεπε πάγκο. Άσχετα αν οι συμπαίκτες του είχαν τρελαθεί στα αυτογκόλ. Αυτό ακριβώς το λάθος πήγε να εκμεταλλευθεί ο Καμένος, ζητώντας από τον Τσίπρα να στείλει τον Μουζάλα στα αποδυτήρια. Είπε, λέει, τα Σκόπια Μακεδονία. Λες και ο Τσίπρας χρησιμοποιεί άλλον όρο.

Το εκπληκτικό είναι ότι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να διώξει τον υπουργό, παρότι δεν πιστεύει ότι διέπραξε σφάλμα.

Ε, ρε γλέντια...

Διαβάστε ακόμα:

Πολλοι νενέκοι, αλλά ούτε ένας Κολοκοτρώνης