ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΥ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

 

Στον Αλέξιο Τσίπρα προέκυψε κι αυτό. Να βρεθεί στο βυζαβί, στο πολύ κοντά, στο τετ-α-τετ με την 41χρονη χολυγουντιανή ντίβα Αντζελίνα Τζολύ, μια γυναίκα που από πιτσιρίκα βιώνει το σταριλίκι και τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της ντέρμπυ με τα προβλήματα υγείας. Μετά τη μαστεκτομή, την επέμβαση στο στήθος της, το κορίτσι με τους τρεις γάμους αφαίρεσε και τις ωοθήκες της, και τις σάλπιγγές της.

Τα αναφέρω αυτά, ίσως διότι έχουν σχέση με το κοινωνικό έργο που έχει αναλάβει η κυρία Αντζελίνα Τζολύ ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ. Μ' αυτήν, άλλωστε, την ιδιότητά της, ως εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ επισκέφθηκε το Μαξίμου. Για την ανθρωπιστική κρίση, για τους πρόσφυγες, για τις σκληρές συνθήκες ζωής και μετακίνησής τους.

Ο πολιτισμένος κόσμος στέκεται στο πλευρό των προσφύγων. Γι' αυτό έχει θεσπίσει το προσφυγικό δίκαιο, όπως λέμε το πολεμικό δίκαιο. Πολιτισμένα πράγματα. Κάνουμε πόλεμο, όμως είμαστε πολιτισμένοι, θέλουμε να πάρουμε τη γη σου, την περιουσία σου, όμως να σε σκοτώσουμε θέλουμε, όχι να σε βασανίσουμε, κι αν σε πιάσουμε αιχμάλωτο θα σεβαστούμε το πολεμικό δίκαιο.

Άγγελος η Αντζελίνα Τζολύ. Σε ρόλο καλό. Να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Να ενδιαφερθεί για τα θεμελιώδη, τα αυτονόητα να εξασφαλιστούν. Γιατί, όμως, προκλήθηκε το προσφυγικό αγκάθι; Γιατί ένας ολόκληρος κόσμος ξεσπιτώθηκε; Δεν υπάρχουν άγγελοι, αλλά και διάβολοι να σταματήσουν το κακό. Την προσφυγιά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας είναι αδερφάρα..., εν τη ρύμη του λόγου...