Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Μήπως δεν διάβασες τον τίτλο του κειμένου. Το εννοώ. Η κομματική αλητεία του Σύριζα. Πρόσεξε. Δεν γράφω η «πολιτική» αλητεία του Σύριζα. Είμαι ακριβής και συγκεκριμένος. Δεν μιλάω για «πολιτική» αλητεία, διότι ο Σύριζα είναι κόμμα. Και κόμμα που δεν παράγει πολιτική.

Παρακάτω. Να αναλύσω, να επιχειρηματολογήσω σ' αυτό που υπογράφω. Λοιπόν. Από την πρώτη ημέρα που έγινε κυβέρνηση ο Σύριζα έχει πλακωθεί σε διορισμούς. Αυτό είναι η αλητεία.

Θα μου πεις το ίδιο κάνουν όλα τα κόμματα. Συμφωνώ. Ακόμα ότι κάθε πρωθυπουργός, κάθε υπουργός για να κάνει τη δουλειά του χρειάζεται άτομα της προσωπικής του επιλογής. Συμφωνώ. Τότε, κύριε αποδυτηριάκια, πού τη βλέπεις την αλητεία;

Πρώτον, το ότι και ο Σύριζα κάνει το ίδιο, δεν σημαίνει ότι και η δήθεν αριστερή κυβέρνηση, όπως οι προηγούμενες, δεν χαρακτηρίζεται από κομματική και κυβερνητική αλητεία, όχι «πολιτική» αλητεία επιμένω.

Δεύτερον. Είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητοι οι διορισμοί, είναι διορισμοί κομματικής αλητείας, διότι ο Σύριζα δεν εφαρμόζει το πολιτικό του πρόγραμμα. Για ποιο λόγο, λοιπόν, προσλαμβάνει στο δημόσιο, δηλαδή για ποιο λόγο ο φορολογούμενος να επιβαρύνεται με διορισμούς ανθρώπων που δεν χρειάζονται;

Να προσλάβει τον ειδικό, τον κατάλληλο, εκείνον που δεν υπάρχει στη δημόσια διοίκηση, το καταλαβαίνω, στην περίπτωση που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μία άλλη πολιτική. Ο Σύριζα, όμως, υπηρετεί το μνημόνιο, τους δανειστές, ακριβώς όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις Σαμαρά, Παπαδήμου, Παπανδρέου. Δεν εφαρμόζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας είναι αδερφάρα..., εν τη ρύμη του λόγου...