ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ!

 

Δεν έχω πρόβλημα εάν τελικά τα Σκόπια ονομαστούν «Μακεδονία». Αυτό δεν το είπε Βούλγαρος και Αλβανός, Τούρκος και Ρουμάνος. Έλληνας το είπε. Δέχομαι να την πούνε και σκέτη Μακεδονία, διευκρίνισε, όχι απαραίτητα... Βόρεια Μακεδονία. Φοβερά πράγματα.

Και Έλληνας είναι αυτός που το είπε. Και πολιτικός. Και βουλευτής του Σύριζα. Κάποιος Μάκης. Μπαλαούρος Μάκης. Καλλιτεχνικό όνομα ο μίστερ Μ. Μ., ο Μάκης Μπαλαούρος. Και από φάτσα; Εκεί να δεις καλλιτεχνία και τσαχπινιά ο δικός σου.

Μιλάμε σοβαρά; Ο άνθρωπος είναι κατ' ευθείαν να τον ρίχνεις στο μπαλαούρο. Βεβαίως μιλάμε σοβαρά. Μόνον σοβαρά. Το λιγώτερο για ένα χρόνο τον κλείνεις στην απομόνωση. Επειδή δημόσια εκφράζει πολιτικές θέσεις που δεν υιοθετούνται τόσο από το κόμμα του, όσο και δεν είναι σύμφωνες με την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Έναν πολίτη, πράκτορα κι όχι, άντε να τον ανεχθείς, να μην τον κλείσεις φυλακή, στο μπαλαούρο, εκεί που αξίζει ο Μάκης ο Μπαλαούρος.

Η λέξη είναι ιταλική, ballauro, η αποθήκη υλικών του καραβιού, και στην πορεία εξελίχθηκε να σημαίνει μπουντρούμι, κρατητήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ανάκαμψη με Συριζάδικα από δεξιά και κέντρο