ΟΙ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ

 

Δήλωση Τσίπρα. «Είμαι της πλάκας πρωθυπουργός». Τι λες; Στην περίπτωση που ο σύντροφος Αλέξης βγει ένα πρωινό και μας αιφνιδιάσει: «Συνεχώς κάνω γκέλες ως κυβερνήτης της χώρας, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου...». Τι λες;

Εγώ λέω ότι ο πρωθυπουργός με δουλεύει. Είναι αδύνατον να εννοεί αυτά που λέει. Επειδή τον έχω για σοβαρό, για αξιοπρεπή, για υπεύθυνο άνθρωπο. Αν, δηλαδή, παραδεχόταν ότι πράγματι είναι λινάτσα πρωθυπουργός, τότε θα περίμενα να παραιτηθεί. Όχι να είναι, να αισθάνεται ανίκανος και να παραμένει στη θέση του.

Τι είναι η εφημερίδα «Αυγή»; Είναι το καθημερινό όργανο του Σύριζα. Είναι ο Σύριζα. Όταν, λοιπόν, η εν λόγω εφημερίδα κάνει κριτική στον ίδιον τον πρωθυπουργό, τότε μιλάμε ότι οι άνθρωποι μας δουλεύουν. Στα ίσα.

Δεν έχουν το ήθος να δεχθούν ότι πολιτικά έχουν καταντήσει οι χειρώτερες πατσαβούρες, καμμία σχέση ο κυβερνητικός με τον αντιπολιτευτικό Σύριζα, και για να κρατήσουν τα προσχήματα... αυτοκριτικάρονται. Η «Αυγή» ελέγχει... δημοσιογραφικά τον Τσίπρα γιατί ανέχεται τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο.

Μη πει κάποιος χάλιας ότι αυτό δεν το λέει η «Αυγή», δηλαδή ο Σύριζα, αλλά κάποιος αρθρογράφος της εφημερίδας. Αλλού! Αυτή είναι η σωστή κουβέντα. Αλλού! Αν θέλει ο όποιος να κάνει κριτική στον Τσίπρα, να την κάνει αλλού, εκτός Αυγής.

Όταν, λοιπόν, βάζουν πάγο στον ίδιον τον Τσίπρα, τότε αυτό γίνεται διότι πολιτικά έχουν παραξευτυλιστεί. Πέραν από κάθε επιτρεπτό όριο. Οι συριζαίοι σαν κυβέρνηση έχουν ολότελα μεταλλαχθεί. Και για να δείξουν ότι ακόμα παραμένουν αριστεροί, ότι ακόμα κρατάνε τις αρχές τους, κρύβουν το και εκτός εποχής απόκρεω μασκαριλίκι τους με το να τα χώνουν στον… Τσίπρα.

Θλιβερό. Μελαγχολικό. Μια ζωή αγωνιστές, αριστεροί, ιδεολόγοι και κατάντησαν οι χειροκροτητές, τα τσουτσέκια των τροϊκανών.

Διαβάστε ακόμα:

Η κομματική αλητεία του Σύριζα