ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Πάνος Καμένος εξελίσσεται σε Μένιο Κουτσόγιωργα. Το μπακ που κάνει τη βρώμικη δουλειά. Μέσα στο γήπεδο. Ο Μένιος ήταν ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ, στον οποίον ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέθετε όλες τις δύσκολες και όχι πάντα καθαρές αποστολές. Ιδίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Όταν η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία έφθανε στο αποκορύφωμα της, ο Μένιος ήταν αυτός που ανελάμβανε να ...αποστομώσει τον Μητσοτάκη. Η φράση του εσείς δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε προς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μείνει στην ιστορία.

Τον αποκαλούσε σώγαμπρο της ΝΔ, ενώ σε αυστηρά κομματικά ακροατήριο τα έβαζε και με τον Κ. Καραμανλή, την ώρα που ο Ανδρέας διαβεβαίωνε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για ανανέωση της θητείας του. Την τακτική αυτή έχει ξεπατικώσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναλαμβάνοντας να πεί όσα δεν λέει ο Τσίπρας είτε γιατί δεν τα ξέρει είτε γιατί δεν ταιριάζουν στο στυλ του.

Οι ομιλίες του στη Βουλή προκαλούν πανσπερμία αντιδράσεων... Οργή, διαμαρτυρίες, χειροκροτήματα και επευφημίες. Ο Καμένος χτυπά τη ΝΔ εκεί που πονάει. Στον ασίγαστο πόλεμο μεταξύ των φατριών. Επιχειρεί να αναβιώσει την έχθρα ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά, θυμίζοντας, όπως έκανε την Τρίτη στη Βουλή, την ...προδοσία του 1993. Τα βάζει με τον Κυριάκο, γιατί αυτό είναι το σχέδιο Τσίπρα. Να εξουδετερώσει τον επίδοξο αντικαταστάτη του στο Μαξίμου.

Είναι γνωστό βέβαια ότι οι σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που τον έβαλε στους συνδυασμούς της ΝΔ εξακολουθούν να είναι καλές εξ ου και η πρωτοβουλία του να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Ντόρα. Ο Πάνος Καμένος αποτελεί προκεχωρημένο φυλάκιο του Τσίπρα και στο μέτωπο κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον αποκάλεσε αλητάμπουρα, αντιδρώντας έτσι στα όσα είπε ο υπουργός άμυνας για τις σχέσεις του με τη Μαρφίν και τον Βγενόπουλο.

Υπουργός άμυνας, αλλά με επιθετικές αρετές...

Διαβάστε ακόμα:

Το ελληνικό πολιτικό άρλεκιν