Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

 

Το λέω ξεκάθαρα και δεν ντρέπομαι γι' αυτό. Εγώ αν ήμουν αρμόδιος υπουργός κι έβαζα την υπογραφή μου σ' αυτό που ζήτησε ο Ρώσος μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ, θα είχα πάρει προηγουμένως το χαρτζηλίκι μου. Ένα πακέτο χοντρό και μαύρο. Εγώ, όχι ο Δρίτσας, ο αρμόδιος υπουργός που πλέον απαγορεύει τη διέλευση κάθε σκάφους γύρω από το νησάκι Σκορπιός, κάποτε του Ωνάση, εδώ και τρία χρόνια του ολιγάρχη που εκτιμάται μέσα στους 100 πλουσιώτερους στη γη.

Έτσι που λες. Δημητράκη, θα του έλεγα του Ρώσου, αυτά δεν γίνονται. Να βάλω σύνορα στη θάλασσα, άλλωστε αυτό είπε και ο πρωθυπουργός μου, ο αρχηγός μου, ο Τσίπρας. Για να σου κάνω το χατήρι, θα ξηγηθείς δεόντως και σχετικώς και αναλόγως. Δεν θα φάω τη ξευτύλα στην Ελλάδα, χωρίς να βάλω κάτι στην άκρη, για τα γεράματά μου.

Είπαμε, όμως. Ένας αριστερός υπουργός δεν τα παίρνει. Ποτέ. Εγώ, που δεν είμαι σύριζα, αν ήμουν Δρίτσας, για να σηκώσω τέτοιο ξευτυλισμό, που μειώνει και την κυβέρνηση, και την Ελλάδα, δεν θα το έκανα στο τζάμπα. Να γελάει η Ευρώπη με τη δουλοπρέπεια, με το τσατσιλίκι στον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Πού ακούστηκε αυτό, ρε. Αιγιαλός στον Σκορπιό.

Ο Τσίπρας είχε πει: «Δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα».

Ο Δρίτσας είχε πει: «Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να απαγορευθεί η ελεύθερη ναυσιπλοϊια στην περιοχή του Σκορπιού».

Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι λένε. Και χωρίς να τα πάρουν, όπως θα έκανα εγώ. Μήπως τους επιτραπεί να κάνουν μπάνιο το καλοκαίρι στον Σκορπιό. Ο Τσίπρας με την οικογένειά του. Ο Δρίτσας με την γυναίκα του την Τασία.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πούσας ξεκίνησε την ενωμένη Ευρώπη