ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ

 

Φοβερή δήλωση του συντρόφου Νίκου Παππά. «Ναι, είμαστε μια παρένθεση, η αριστερή παρένθεση, που όμως θα κρατήσει οκταετία...». Κατά τη γνώμη μου αυτή η κουβέντα του ισχυρώτερου ανθρώπου στον Σύριζα, εξαιρουμένου του πρωθυπουργού, είναι η περισσότερο αποκαλυπτική της «ιστορικής» ανόδου στην εξουσία του μαϊμού κόμματος της αριστεράς. Είναι μια κουβέντα που τα λέει όλα.

Ο Σύριζα παίζει χωρίς αντίπαλο. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν τον απειλεί. Πρώτον, διότι δεν μπορεί να ανατρέψει τον Σύριζα η ΝΔ. Δεύτερον, διότι ο Μητσοτάκης δεν τον βολεύει να πέσει σήμερα η κυβέρνηση. Τρίτον, διότι οι δανειστές θα πάθουν την πλάκα της αιωνιότητας αν χάσουν το κελεπούρι που λέγεται Σύριζα.

Ποιος είναι ο Παππάς που βγάζει τέτοια αλαζονική ατάκα. Ότι θα μείνουμε οκταετία. Ο ορισμός της πρόκλησης. Να είσαι κυβέρνηση που φτύνει τον εαυτό της, έτσι όπως αυτός παρουσιαζόταν στην αντιπολίτευση. Να μην είσαι πρώτο κόμμα δημοσκοπικά. Και να λες «'Εχω στο τσεπάκι μου την οκταετία».

«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο Παππάς...» αυτό λέγεται στην πιάτσα για την «νεκροκεφαλή», αυτή την γκρανκάσα, όπως λέει ο Μελισσανίδης τον Γκιρτζίκη. Πιο γκρανκάσα θα φαίνεται ο Παππάς αν φθάσει στην ηλικία του προέδρου της ΕΠΟ.

Επειδή, λοιπόν, όλα τα deal, νόμιμα και παρασκηνιακά περνάνε από τον νταραβεριτζή του Μαξίμου Νίκο Παππά, να γιατί λένε γι' αυτόν «Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο Παππάς...». Πάντως παπατζής δεν είναι το παλληκάρι.

Διαβάστε ακόμα:

Μπράβο ωρέ Καρανίκα, τους ξευτύλισες όλους