Ο ΙΒΑΝ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 

Κάποτε ο Ιβάν Σαββίδης «τα έλεγε» με τον Πούτιν, τον νεοτσάρο της Ρωσίας. Ήταν η εποχή που ο Ρώσος ηγεμόνας είχε βάλει στο σημάδι να καθαρίσει τη μπουγάδα από τα δηλητηριώδη τέρατα, αυτούς τους ολιγάρχες της μετά Γιέλτσιν εποχής. Σ' εκείνη τη φάση ο Βλάντο είχε τακιμιάσει με άτομα της ελίτ της χώρας και με κάποιους Β' εθνικής επιχειρηματίες. Ένας απ' αυτούς ήταν ο Ιβάν Σαββίδης.

Στη συνέχεια ο Πούτιν, ασφαλώς είχε τους λόγους του, αποστασιοποιήθηκε από ορισμένους, μέσα σ' αυτούς ήταν και ο πολιτικοποιημένος και ανερχόμενος οικονομικά δαιμόνιος Ιβάν Σαββίδης.

Η πολύ πρόσφατη επίσκεψη «αυτοκρατορικής» δυναμικής και αίγλης του Πούτιν στο Άγιον Όρος φαίνεται πως εκτιμήθηκε ως μια ευκαιρία από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να «πλησιάσει» τον άλλοτε πανίσχυρο «φίλο» του. Έτσι με τον κατάλληλο τρόπο αποφάσισε να δηλώσει «παρών» στον κυβερνήτη πασών των Ρωσιών, γνωρίζοντας τις γαιοπολιτικές του βλέψεις και πόσο ποντάρει να αποκτήσει ουσία, σε κυβερνητικό επίπεδο, η ρωσική επιρροή στην Ελλάδα.

Ο εξοχώτατος Βλαδιμίρ Πούτιν δεν... ανταποκρίθηκε στον συμπατριώτη Ιβάν Σαββίδη. Η εντύπωση που δημιουργήθηκε στους επώνυμους παρόντες, στο μικρό διάστημα παραμονής του Πούτιν στο Άγιον Όρος, ήταν πως ο «μεγάλος» σνομπάρισε τον Πόντιο.

Διαβάστε ακόμα:

Τι παιχνίδι παίζει ο Πούτιν στο Αγιον Ορος