ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ

 

Ποια είναι η γνώμη σου για το brexit, που έγινε σα σήμερα πριν ένα χρόνο και ακόμα παίζει στην κόψη του ξυραφιού; Και, όπως όλοι συμφωνούν, έτσι κι αλλοιώς επηρεάζει τον καθένα, ακόμα και τους εκτός Βρετανίας. Λέω απότομα τη σκέψη μου. Ποιά είναι η γνώμη μου.. Είναι λάθος πέρα για πέρα όποιος έχει άποψη επί του θέματος. Δεν κατάλαβα! Γιατί, δηλαδή, οπωσδήποτε θα πρέπει κάποιος να εκφραστεί υπέρ, εναντίον του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Εγώ νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να πεις ΔΕΝ ΞΕΡΩ!

Μεγαλειώδης τοποθέτηση αυτή. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, δεν μπορώ να προβλέψω ότι το brexit θα ωφελήσει την Αγγλία. Ότι θα βλάψει την Ευρώπη. Ότι προσωπικά εμένα τον Έλληνα, τον Αλβανό, τον Ιρλανδό, τον Πορτογάλο, θα μου κάνει καλό, κακό.

Δεν ξέρει ο άνθρωπος το ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Φοβερό. Ζούμε σε κοινωνίες στις οποίες δεχόμαστε αέναο πυροβολισμό από ξερόλες. Όλοι αυτοί οι μαλάκες που βγάζουν άχρηστο τον πρώτο σοφό της γης, τον Σωκράτη.

Ο αρχιμαλάκας αυτός, ο Αθηναίος Σωκράτης είπε τη χοντρομαλακία: Μάγκες, εγώ ένα ξέρω, και το ξέρω πολύ καλά. Το μελέτησα με το τεράστιο μυαλό μου, το έψαξα απ' εδώ και απ' εκεί και τελικά κατέληξα. Αυτό το ΕΝΑ μόνο που ξέρω, και που το έμαθα πολύ βαθειά, είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ.
Θα με βγάλεις ισοπεδωτικό, αν σου πω ότι ήταν λάθος να ισχυρίζεσαι ότι είσαι υπέρ του brexit. Ότι είσαι υπέρ του bremain. Γιατί; Επειδή είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γνωρίζεις αν αυτό που ήδη επιθυμείς θα σε δικαιώσει στην πράξη. Ναι, είμαι πράγματι ισοπεδωτικός, διότι υποστηρίζω τη δική μου θεωρία. Δηλαδή;

Τα πράγματα κυλάνε μόνα τους. Επί της ουσίας δεν τα επηρεάζει κανένα δημοψήφισμα, καμία εκλογική διαδικασία.

Διαβάστε ακόμα:

Τραβάτε με κι ας κλαίω... Brexit!