ΣΒΗΝΕΙ Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΗΣ ΡΕΤΣΙΝΙΑΣ;

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όταν πέρυσι ο Αριστείδης Μπαλτάς, υπό την ιδιότητα του υπουργού Παιδείας τότε, έκανε την περίφημη διαπίστωση ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, ουδείς από τους ταγούς του έθνους τον αντέκρουσε.

Προς στιγμήν, φάνηκε να συμφωνούν όλοι ότι άριστος είναι κάτι ανάμεσα σ'΄αυτόν που έχει λερωμένο το ποινικό του μητρώο γενικώς και σ’ αυτόν που μόλις αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ούτε ένας ακαδημαικός, ούτε ένας επιστημονικός φορέας, ούτε, βέβαια, ...ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασαν διαφορετική γνώμη. Συμπεριλαμβάνω τον πρόεδρο σ’ αυτούς που δεν αντέδρασαν, γιατί εσχάτως τρέχει και δεν προλαβαίνει να επανορθώσει. Σε κάθε παρέμβασή του ρίχνει και μια πενιά περί αριστείας, προφανώς για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Την τελευταία αναφορά του την έκανε κατά τη συνάντηση του με την ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη. «Εκφράζετε την αριστεία. Είστε ζωντανό παράδειγμα και αποτελείτε σύμβολο της αριστείας...», είπε.

Τα ίδια είχε πεί και στους άλλους ολυμπιονίκες. Αλλά και σε άλλους ξεχωριστούς που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του. Λες και θέλει να σβήσει τη ρετσινιά της ρετσινιάς. Αναδρομικά.

Διαβάστε ακόμα:

Βουτιά θανάτου για το πολιτικό σύστημα