Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ... ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Είναι γελοίο να ακούς τον Έλληνα πρωθυπουργό να λέει και να ξαναλέει τι πρέπει να κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δηλαδή οι συνάδελφοί του, προκειμένου να βοηθήσουν τους
λαούς τους. Και, βέβαια, τι πρέπει να κάνουν οι μαλάκες οι λαοί της Ευρώπης για το καλό τους.

Έτσι πάει. Δημοκρατία παίζει. Μόνοι τους οι φουκαράδες οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν οι λαοί δεν τους ψηφίζουν. Σταμάτησε τη μαλακία μονάχα ο ελληνικός λαός που εξέλεξε τον αριστερό Τσίπρα, που μας έχει φλομώσει στα.... αριστερά μέτρα. Την ίδια πατέντα που εφάρμοζαν στην πολιτική τους ο ψευτοαριστερός, ο ψευτοσοσιαλιστής Τζωρτζ Παπανδρέου και ο κρυφοαριστερός Αντώνης Σαμαράς, που δεν μπορεί, κάποτε θα αποκαλυφθεί ότι ήταν κομούνι του κερατά.

Πιο φοβερός του Τσίπρα ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο παίκτης. Δεν ησυχάζει με τίποτα. Άρχισε, λέει, συνεργασία με το Die Linke, το αριστερό κόμμα της Γερμανίας, διότι είναι «υπέρ μιας νέας ελπιδοφόρου αριστερής εναλλακτικής προοπτικής κατά της δεξιάς, κατά της πολιτικής της αυστηρής λιτότητας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των οικονομικών ανισοτήτων».

Μιλάμε για τρέλα. Για παράνοια. Για αρρώστεια. Μιλάμε για... λόγια. Για λέξεις. Τις θυμίζω: Νέας..., Ελπιδοφόρου..., Αριστερής..., Εναλλακτικής..., Προοπτικής...

Κοροϊδεύουν τον κοσμάκη. Μια ζωή. Με τις λέξεις. «Αυστηρή λιτότητα». «Κοινωνικός αποκλεισμός». «Οικονομικές ανισότητες». Κι όμως! Κάνουν δουλειά με τα λόγια.

Διαβάστε ακόμα:

Το επικό ψέμα του λέξη Τσίπρα