ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Θα ’λεγε κανείς πως αυτό ήταν το ευχαριστώ του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσίους υπαλλήλους για την στήριξη τους στις εκλογές. Η Θεανώ Φωτίου τους έκανε με τα κρεμμυδάκια ή, για να ακριβολογούμε, με τα γεμιστά που είναι και η ειδικότητα της.

«Μας είπε, τεμπέληδες, αγράμματους και ότι υπονομεύουμε το έργο της». «Μας προσέβαλε δημόσια ότι δεν κάνουμε τίποτα ως δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία και ότι στο υπουργείο που μας ξέρει έναν-έναν, το 15% δουλεύουμε και οι υπόλοιποι την υπονομεύουν!», κατήγγειλαν οι υπάλληλοι του υπουργείου της.

Ποια είναι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους δημοσίους υπαλλήλους;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που έδωσαν τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 37% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα έξιτ πολ των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015. Σύμφωνα, όμως, με την εταιρία Μέτρον Ανάλυσις, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 39% έναντι 20,7% της ΝΔ που με τον τρόπο αυτό πλήρωσε τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της στο χώρο της δημόσιας διοίκησης. Τεράστια η διαφορά αν ληφθεί υπόψη ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έλαβαν μέρος στις εκλογές ανήλθαν σε 644.148.

Τότε γιατί η Θεανώ τους ...καταχέριασε; Μα γιατί μόλις τώρα αντιλήφθηκε πως λειτουργεί η δημόσια διοίκηση. Ότι δεν δουλεύει. Όσοι οι υπουργοί (Α. Παπαδόπουλος, Στ. Μπένος, Κυρ. Μητσοτάκης) επιχείρησαν να λαδώσουν τα γρανάζια της κρατικής μηχανής με μέτρηση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων ή με άλλους τρόπους αξιολόγησης τους, έφαγαν τα μούτρα τους. Γιατί εκτός από την αντίδραση των υπαλλήλων βρέθηκαν μπροστά τους και στην σφοδρή αντίθεση των κομμάτων της Αριστεράς. Και ιδού τι καταγγέλλει σήμερα η υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά δεν φταίνε οι υπάλληλοι αν είναι τεμπέληδες, όταν πάγια είναι η τακτική των κυβερνήσεων να παίζουν μπάλα μόνο με τους δικούς τους. Ενδεχομένως μόνο με το 15%. Οι υπόλοιποι υποαπασχολούνται ή κάθονται. Και επειδή αργία μήτηρ πάσης κακίας, μπορεί να βάζουν και καμιά τρικλοποδιά σ’ αυτούς που δουλεύουν. Στην προκειμένη περίπτωση μπορεί και να συμβαίνει και κάτι άλλο. Είναι η μεγάλη μεταστροφή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καμμένος έδωσε άδεια στον Μαρινάκη