Ο ΑΡΗΣ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΛΑΦΥΡΑ» ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Στα πενήντα του χρόνια, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι πολύ μεγάλος για να βρει μία κανονική δουλειά και πολύ μικρός για να βγεί στη σύνταξη. Πως ζει; Ο ίδιος λέει ότι έχει βρει έναν πρωτότυπο τρόπο για να εξασφαλίζει τον επιούσιον: Kάνει αγωγές κατά των επικριτών του και αντί να διαθέτει, όπως άλλοι, σε ευαγή ιδρύματα, τα χρήματα που του επιδικάζουν τα δικαστήρια, τα βάζει στην τσέπη.

«Τα περισσότερα χρήματα που έχω βγάλει από την πολιτική είναι από τις αγωγές τις οποίες έχω κερδίσει. Διότι είχα την έμπνευση, την ευφυΐα ή το θάρρος να μην εμφανιστώ ως φιλάνθρωπος που ό,τι κέρδιζα από τις αγωγές -που εμένα έβλαπταν ηθικά- να τα κάνω δωρεές σε ιδρύματα, αλλά να τα κρατήσω για τον εαυτό μου. Είναι μια πολύ καλή, προσοδοφόρος πηγή. Μακάρι να συνεχίσουν να λένε ψέματα, να μπορώ κι εγώ να συνεχίζω να αυγατεύω την περιουσία μου να προχωράω και να προκόβω», δήλωσε.

Άλλοι πρώην υπουργοί και βουλευτές έχουν επιστρέψει στον επαγγελματικό χώρο από τον οποίον προέρχονται, αλλά ο πολιτικός επιστήμων και επικοινωνιολόγος το επάγγελμα Σπηλιωτόπουλος που διαθέτει ένα βαρύ από πλευράς σπουδών και πολιτικής δράσης βιογραφικό, βρήκε άλλο δρόμο για να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Κάνει αγωγές και μηνύσεις.

Παλαιότερα οι πολιτικοί έλυναν τις διαφορές τους μονομαχώντας με τους αντιπάλους τους ή επιτιθέμενοι με τη μαγκούρα τους ή με άλλο πρόσφορο μέσον εναντίον των επικριτών τους. Στα χρόνια του Μπαϊρακτάρη, ο βουλευτής Σύρου Α. Σούτσος, αφού εξύβρισε μέσα στον δρόμο, στην οδό Σταδίου, χτύπησε με τη μαγκούρα του τον διευθυντή του Σιδηροδρόμου Αθηνών-Πειραιώς, Παρασκευαΐδη.

Το θέμα έφτασε στον πρώτο αστυνομικό διευθυντή Αθηνών, Δημήτρη Μπαϊρακτάρη, που έμεινε γνωστός από πολλές ιστορίες σχετικές με τον διωγμό των τότε κουτσαβάκηδων στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν, λοιπόν, έφτασαν οι Σούτσος και Παρασκευαΐδης στον Μπαϊρακτάρη «εγερθείς της θέσεώς του έκαμε σφοδράς παρατηρήσεις εις τον κ. Σούτσο και εξέφρασε την απορία του και την λύπην του ότι μεταξύ ανεπτυγμένων ανθρώπων, κατεχόντων επίσημον εν τη πολιτεία και τη κοινωνία θέσιν, συμβαίνουσι τοιαύται έκτροποι και ανοίκειοι πράξεις» (εφ. «Ακρόπολις»).

Τη μαγκούρα χρησιμοποίησε και ένας άλλος βουλευτής, αυτός για να ...απαντήσει σε επικριτικό δημοσίευμα. Αντί να στείλει απαντητική επιστολή στην εφημερίδα, επισκέφθηκε τα γραφεία της όπου έσπασε το κεφάλι του δημοσιογράφου που είχε γράψει το δημοσίευμα που τον είχε ενοχλήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ρεμαλισμός στο συνέδριο του Σύριζα