Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΦΩΤΗΣ...

 

Δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ προσωπικά με τον αναξιοπρεπέστατο πολιτικά κύριο Φώτη Κουβέλη. Απλά η περίπτωση του για όσους βλέπουν, δείχνει πόσο ψεύτικες, πόσο πέτσινες είναι οι πρώτες μούρες της πολιτικής σκηνής.

Ακριβώς. Της σκηνής. Της θεατρικής σκηνής. Μόνον που δεν παίζουν το ρόλο ενός δράματος, κάποιου δραματουργού, αλλά τα σενάρια της κομματικής αναξιοπιστίας.

Ο Κουβέλης, που είχε αρνηθεί να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, σαλιαρίζει σήμερα με τον Τσίπρα. Πιο κάτω δεν μπορεί να πέσει ένας πρώην αρχηγός κόμματος. Που μ’ εκείνο το βαθυστόχαστο και φουκαριάρικο ύφος μέχρι λίγα μόλις χρόνια πριν έπαιζε καθοριστικά στα πράγματα της χώρας.

Στην πραγματικότητα ο Κουβέλης, κι αυτός, ενδιαφερόταν μονάχα για πάρτη του. Χάνει στις εσωκομματικές εκλογές του Συνασπισμού, του πρώην Σύριζα, από τον Αλέξη Τσίπρα και εγκαταλείπει το κόμμα του για να ανοίξει δικό του μαγαζί. Την Δημάρ. Φεύγει από τη συγκυβέρνηση για να μην έχει την τύχη του άλλου πρώην συγκυβερνήτη Καρατζαφέρη του Λαός.

Δεν τα καταφέρνει. Η Δημάρ διαλύεται. Ο Κουβέλης εξαφανίζεται και για να σωθεί, να παραμείνει στο παιχνίδι λέει σήμερα: “Ο αριστερισμός που αποπνέει ο Σύριζα δημιουργεί πλαίσιο προοπτικής...”

Κατάντια. Μια θολή αέρα πατέρα δήλωση για να δικαιολογήσει τη μεταγραφή του εκεί που έφτυνε.

Κι όμως! Για τον αποτυχημένο Σύριζα είναι χρήσιμο αυτό το καμένο χαρτί. Ο κύριος Φώτης Κουβέλης. Δήθεν...εκπροσωπεί “κάτι άλλο” στον...ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Άρα, ο Τσίπρας με τον ...αριστερισμό του στηρίζεται και από...άλλες πολιτικές δυνάμεις. Έστω κι’ αν ο Κουβέλης φοράει γραβάτα αυτός.

Διαβάστε ακόμα:

Παίζει κορώνα γράμματα το μέλλον του ως προφήτης