ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ, ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΙ ΑΝΙΑΡΟ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τι μας λέει η τελευταία αυτή δημοσκόπηση της Public Issue. Λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ όσο πάει και εξαερώνεται. Σε λίγο θα πάθει ό,τι και το ΠΑΣΟΚ που από το 44% βρέθηκε στο 4%. Και η Νέα Δημοκρατία θα φουσκώσει στο 50% και βάλε. Ανιαρό μονότερμα. Ήμαρτον. Δεν ξέρω αν θα βγει αληθινή η έρευνα. Έχουν διαψευστεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια οι δημοσκόποι.

Ένα ξέρω. Πως δυσκολεύομαι πάρα πολύ για να βρω έναν Έλληνα που να παραδέχεται ότι ψήφισε Τσίπρα. Και πώς να μαλώσεις με κάποιον που έχει παραδοθεί; Πού είναι οι παλιοί καιροί με τους καβγάδες στα καφενεία, στις ταβέρνες και στις καφετέριες. Είχε πολύ ενδιαφέρον αυτή η ελληνικότατη πολυτέλεια.

Έμπαινες στο τραίνο για Πειραιά και μέχρι την Καλλιθέα είχες παρακολουθήσει χωρίς να πληρώσεις εισιτήριο, τουλάχιστον τρεις αγώνες κατς. Πήγαινες στο γήπεδο κι αντί να απολαύσεις έναν γνήσιο μπουνίδι για τις φάσεις, ακουγες να μαλώνουν για τον «πράκτορα των Αμερικανών», όπως έλεγαν οι δεξιοί τον Ανδρέα και τον «συνεργάτη των Ες-Ες», όπως αποκαλούσαν οι Πασόκοι τον Μητσοτάκη.

Σήμερα όλοι εναντίον ενός. Κι όλοι βρίζουν τον ίδιο. Με τα ίδια λόγια, για τις ίδιες αιτίες. Τα ψέματα, τις περικοπές, τα χαράτσια.

«Βρε πως την πατήσαμε» ακούς. Και την πατήσαμε όλοι. Τσιπρικοί και αντιτσιπρικοί...

Διαβάστε ακόμα:

Το τυρί στη φάκα που δεν βλέπει ο λαός