ΑΠΑΤΗ ΣΚΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ

 

Είχαμε τους μετεωρολόγους. Που μας λένε τον καιρό. Αν θα βρέξει, αν θα φορέσουμε παλτό, αν θα σαλπάρουν τα παπόρια. Δεν είναι... πιθανολόγοι οι μετεωρολόγοι. Δεν προβλέπουν, παίζουν στα σίγουρα με δεδομένα σε επιστημονικές παρατηρήσεις.

Σκάσανε μύτη και οι σεισμολόγοι. Αυτοί ούτε καν τολμάνε να κάνουν προγνωστικά. Απλά καταγράφουν το κέντρο του σεισμού, σε ποιά περιοχή προέκυψε, και το μέγεθος των δονήσεων.

Οι... γκαλοπολόγοι τι ρόλο παίζουν. Οι δημοσκόποι. Τι γράφει η βελόνα για κάθε κόμμα. Τόσο η ΝΔ, τόσο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο Σύριζας.

Έστω ότι τα γκάλοπ που βγαίνουν στον αέρα είναι σπαθένια. Όχι μανουβραδόρικα. Ε, να σου πω τη μεγάλη αλήθεια, με αφορμή το πρόσφατο γκάλοπ, ΝΔ 42, Σύριζα 18, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ από 8, ΚΚΕ 7,5 κ.α. Απάτη. Αυτή είναι η αλήθεια. Σκέτη απάτη.

Ο κοσμάκης τα έχει τόσο χαμένα, που παραμιλάει. Όπως στο λέω. Επιμένω, ότι ακόμα κι αν το τελευταίο γκάλοπ βγάζει αλήθεια, είναι αναξιόπιστο. Γιατί;

Μιλάει ο θυμός. Η αγανάκτηση. Το γαμώτο. Που σημαίνει ότι αυτοί που είναι ακόμα Σύριζα, αύριο να ψηφίσουν ΝΔ ή ΚΚΕ. Αυτοί που είναι ΝΔ ή άλλοι σκέπτονται να ψηφίσουν Μητσοτάκη, παρ' ό,τι δεν είναι νεοδημοκράτες, τελικά να το ρίξουν στον Σύριζα ή την Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε ακόμα:

Αν είχε άλλον αρχηγό η Χρυσή Αυγή