ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ, ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

 

Ο μπογιατζής τι θέλει; Σιγά τα δύσκολα. Ο κουρέας; Το ίδιο με τον μπογιατζή και τον τζαμτζή. Ο κουρέας θέλει να κουρεύει, ο μπογιατζής να μπογιατίζει, ο τζαμτζής να «φοράει» τζάμια, ο μπανιστηρτζής να κάνει μπανιστήρι, ο σουβλατζής να πουλάει σουβλάκια.

Έτσι και ο Τσίπρας. Αφού είναι πολιτικός θέλει εκλογές. Ο καθένας με τη δουλειά του. Αν ήταν μπουζουξής ο πρωθυπουργός θα έπαιζε το όργανό του, θα έγραφε τραγούδια, θα έκανε και δεύτερη φωνή στην Σούλα.

Ο Τσίπρας δεν είναι απλά πολιτικός. Είναι πολιτικοποιημένος πολιτικός, αριστερής καταγωγής. Γι’ αυτό το μυαλό του είναι κολλημένο στις εκλογές. Λόγω Τσίπρα έγιναν δύο φορές εθνικές εκλογές το 2012, σε διάστημα έξι εβδομάδων κι όταν, επιτέλους, έγινε πρωθυπουργός, μετά από 8 μήνες ξανάκανε εκλογές το 2015. Αφού προηγουμένως ξεπέταξε, έτσι στην πλάκα, και ένα δημοψήφισμα.

Είπαμε. Πολιτικός είναι ο Τσίπρας, όχι σαλεπιτζής. Ούτε φτιάχνει, ούτε πουλάει σαλέπι στους ξενύχτηδες της πλατείας Ομονοίας. Αν αποτύχει η διαπραγμάτευση, λέει ο πολιτικός, ο πολιτικοποιημένος Τσίπρας θα παω για εκλογές. Γιασάν του μάγκα.

Σωστός ο παίκτης. Δεν είναι βοθρατζής, να αδειάζει ακαθαρισίες. Η πολιτική του κι όχι η τυχοδιωκτική του σκέψη του λέει ότι τα προβλήματα λύνονται με εκλογές. Με δημοψηφίσματα.

Κολλημένος με τη μπάλα του ο Τσίπρας. Θυμάσαι τη ρεκλάμα του ΟΠΑΠ; Κολλημένος με τη μπάλα, κολλημένος με τα κέρδη. Γιατί να μην κερδίσουμε πάλι αν ξανακάνουμε εκλογές;

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί το «βρώμικο 89» ήταν βρώμικο