ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Κι όμως, το πολίτευμα μας θεωρείται δημοκρατικό. Που σημαίνει πως όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου. Πως όλοι έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα. Θα έπρεπε, λοιπόν όσοι χρωστάνε στις τράπεζες να μην κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Όπως συνέβη ήδη με ορισμένους. Όπως οι δήμοι Πειραιώς, Φυλής και Αμαρουσίου, στους οποίους δόθηκε (με νομοθετική ρύθμιση, παρακαλώ...) η δυνατότητα να ξεπληρώσουν τα χρέη τους σε πόσα χρόνια νομίζετε; Σε 50 χρόνια; Για βάλτε. Σε 200; Βάλτε κι άλλο. Σε 500; Για να μην σας κουράζω σε ...1.129 χρόνια. Τέσσερις υπουργοί έβαλαν τη τζίφρα τους για τη ρύθμιση. Και εξακολουθούν να δηλώνουν αριστεροί.

Στη δημοκρατική μας χώρα ή είσαι δήμος και μπορείς να δανείζεσαι και να μην πληρώνεις ή είσαι πολίτης και χάνεις σπίτια, οικόπεδα και χωράφια. Την ίδια ευνοική μεταχείριση έχουν και ορισμένα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, θα πληρώσουν τα χρέη τους –μιλάμε για 400 εκατ. συνολικά- σε ...150 χρόνια. Δηλαδή, όταν δεν θα υπάρχουν.

Γιατί δεν μπορεί να έχει και ο απλός δανειολήπτης την ίδια μεταχείριση; Τι δημοκρατία είναι αυτή, όπου αποθεώνονται οι μπατακτσήδες και τιμωρούνται οι μη δυνάμενοι;

Κάποιες τράπεζες προχώρησαν στη διαγραφή καταναλωτικών δανείων ύψους έως 20.000 ευρώ που είχαν δοθεί χωρίς τραπεζικές εγγυήσεις. Πάλι φάουλ που μάλιστα, είναι για κόκκινη. Καθώς έβαλαν τους φορολογούμενους να πληρώσουν την δική τους παρανομία, για την οποίαν ουδέποτε ελέγχθηκαν. Κι αυτό το λένε κοινωνική πολιτική.

Ντροπή ρε...

Διαβάστε ακόμα:

Η «συναλλαγή» Νίκου Παππά με τον στιχουργό