ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αν τους είχα μπροστά μου, θα τους έσκιζα. Αυτό είναι το ρεζουμέ του διμηνιαίου βαρόμετρου της Public Issue, πέρα από αριθμούς, ποσοστά και καταλληλότητες. Τόση απογοήτευση, τόση οργή, τόση αγανάκτηση και ντροπή.

Το 28% διακατέχεται από οργή και αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν στην πολιτική μας ζωή. Ένα άλλο 25% αισθάνεται απογοήτευση και ένα άλλο 19% ανησυχία και άγχος. Άλλοι που αντιστοιχούν στο 9% το παίρνουν πιο κατάκαρδα. Αισθάνονται ντροπή. Πολλοί, το 8% βάζουν μαύρες πλερέζες. Νιώθουν λύπη και στενοχώρια.

Ορισμένοι, όμως, (το 2%) αδιαφορούν, υπάρχουν όμως και κάποιοι, ένα 5%, που επτά χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ελπίζουν και αισιοδοξούν. Πάντως οι δημοσκόποι πρέπει να έχουν πολύ χιούμορ. Ανάμεσα στις άλλες ερωτήσεις που έθεσαν στους πολίτες που πήραν μέρος στην έρευνα, ήταν και το αν αισθάνονται ...ενθουσιασμό και ανακούφιση με όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αμφότερες οι ερωτήσεις πήραν ποσοστό μηδέν.

Το κλίμα αυτό έχει δημιουργηθεί από τη λάθος κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα, όπως πιστεύει το 88% των πολιτών, που ρίχνουν τα βάρη στον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η δημοτικότητα έχει πέσει στα τάρταρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στη σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη. Επίσης, το 42% θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Κυβέρνηση της ΝΔ προτιμά για τη χώρα το 32%, έναντι μόλις 14% που επιλέγει τη σημερινή. Ενας στους δύο πάντως (52%) δηλώνει «καμία από τις δύο».

Διαβάστε ακόμα:

Παίζεται στάνταρ και το τέταρτο μνημόνιο