ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ... ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

 

Ο υπουργός εθνικής αμύνης Πάνος Καμένος είναι ακροδεξιός. Όχι απλά δεξιός. Δικαίωμα του. Να κρεμάει όποια ταμπέλα τον βολεύει. Της πατριωτικής δεξιάς. Της αντιευρωπαικής δεξιάς. Όπως δικαίωμα του καθένα είναι να τον χαρακτηρίζει όπως νομίζει. Ότι είναι εθνικιστής. Συντηρητικός. Υπερσυντηρητικός.

Πιθανόν να μη γνωρίζει κανένας τι ακριβώς είναι ο Καμμένος. Ούτε ο ίδιος. Τίποτα δεν αποκλείεται. Συμβαίνει να αυτοχαρακτηρίζεται δεξιός κάποιος και ο άνθρωπος να είναι στην πραγματικότητα καραμπινάτος αριστερός. Και το αντίθετο. Να κυκλοφορεί ως αριστερός και να 'ναι ακροδεξιός του κερατά.

Ζήτημα ταμπέλας. Και φανέλας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Όλα όσα λέει ως πολιτικός ο Καμμένος, αν τα έλεγε με την φανέλα της Χρυσής Αυγής, δεν θα αιφνιδίαζαν. Σε καμία περίπτωση. Είναι σε διαφορετικό μαγαζί ο υπουργός στρατιωτικών, στους ανελ, κυκλοφορεί με άλλη φανέλα, όχι της Χρυσής Αυγής.

Και έχει μία συνέπεια στις θέσεις του ο Καμμένος. Δεν είναι άλλος από εκείνον της ΝΔ. Σταθερότατος στον πολιτικό του λόγο ο συγκυβερνήτης εδώ και 30 χρόνια, από τότε που ήταν στη νεολαία της ΝΔ. Άλλαξε κόμματα, όμως όχι και τις ιδέες του.

Φοβερό! Ο πιο σοβαρός αρθρογράφος του Σύριζα έγραψε στην καθεστωτική εφημερίδα Αυγή «ο Καμμένος είναι αυτός που είναι και δεν τον χρεωνόμαστε». Εννοεί ότι ο Καμμένος δεν είναι... αριστερός, άρα εμείς οι... αριστεροί δεν έχουμε καμιά ευθύνη για ό,τι κάνει ο υπουργός στρατού. Που κάλεσε τους χρυσαυγίτες σε εκδήλωση στο Καστελόριζο.

Η λέξη υποκρισία είναι φτηνή σ’ αυτήν την... ηθοποιία της κλάσεως θεατρικού μπουλουκιού του προπερασμένου αιώνα. Οι συριζαίοι αριστεροί ως κυβέρνηση, δηλαδή στην πράξη, πολιτεύονται όπως ακριβώς η δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και κατηγορούν ως δεξιό τον Καμμένο. Ποιόν; Αυτόν με τον οποίο συγκυβερνούν, όχι ως αριστεροί, αλλά ως δεξιοί. Συγκυβερνούν χάρη στον Καμμένο, όμως... δεν τον χρεώνονται.

Γιατί το κάνει αυτό ο γκουρού της αριστερής αρθρογραφίας; Για να πείσει, ίσως και τον εαυτό του, ότι εμείς παραμένουμε αριστεροί, ότι είμαστε αριστεροί. Ίσως το καταφέρνει. Να πείσει ότι... ιδεολογικά οι συριζαίοι παραμένουν αριστεροί.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα