Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΜΩΡΕ!

 

Ζητάει και τα ρέστα ο θρασύτατος Τσίπρας για τον... συνεργάτη του σύντροφο. Καρανίκα. Φοβερά πράγματα. Να είσαι υπόλογος, για να μην πω κατηγορούμενος, και να βγαίνεις από επάνω. Αυτό θα πει θράσος.

«Τι έχετε με τον κύριο Καρανίκα και όλο αναφέρεστε σ’ αυτόν;...». Αυτή ήταν η κουβέντα του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φοβερά πράγματα. Θράσος και αποπροσανατολισμός.

Στέλνεις τη μπάλα αράουτ όταν λες στον πρόεδρο της ΝΔ «Κάνε μας τη χάρη με τον Καρανίκα...». Ποιόν; Έναν ανύπαρκτο τον οποίον έχεις προσλάβει για... στρατηγικό σύμβουλο. Το θεμα δεν είναι ο τίποτας Καρανίκας, αλλά ότι διορίστηκε ένας μη αναγκαίος κρατικός υπάλληλος, μάλιστα χωρίς κριτήρια.

Το άλλο του Τσίπρα: «Δεν έβγαλε το Χάρβαρντ ο κύριος Καρανίκας... κύριε Μητσοτάκη, με το που ασχολείστε με τον κύριο Καρανίκα βγάζετε ταξική αντιπαλότητα…». Μιλάμε, δηλαδή, για λαϊκισμό του 1800.

Τι υπονοεί ο θρασύτατος Τσίπρας; Οτι είναι μαγκιά που κάποιος δεν σπούδασε στο εξωτερικό. Να μετρήσουμε πόσοι υπουργοί του σύριζα έβγαλαν φιρμάτα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Αγγλίας; Η πλειοψηφία!

Ο Τσίπρας, ο και γαμώ μνημονιακός πρωθυπουργός, ανήκει… ταξικά στη χαμηλή οικονομικά και κοινωνικά τάξη. Αν, δηλαδή, προερχόταν από οικογένεια της πλουτοκρατίας, θα αντιμετώπιζε... διαφορετικά τον Σόϊμπλε, θα του έκανε δύσκολη τη ζωή, όπως και στο ΔΝΤ. Λαϊκισμός του μεσαίωνα.

Διαβάστε ακόμα:

Βόμβες ο Σημίτης, βόμβες και ο Ακης!