ΟΠΩΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ..., ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

Ο πολιτικός είναι επαγγελματίας. Αμείβεται, μάλιστα ντουμπλουφάς, τόσου ως άτομο, ως βουλευτής, όσον και ως κόμμα. Και δεν κάνει χόμπυ, που σημαίνει ότι δεν αγνοείται η υπευθυνότητά του έναντι των νόμων και των θεσμών, που στο φινάλε σ’ αυτά τα όπλα στηρίζεται για να ασκήσει εξουσία.

Στα παπάρια του Αντρέα Παπανδρέου η Δικαιοσύνη. Αποφάσισε ο ίδιος ότι είναι αθώος κι’ αρνήθηκε να προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά που ήταν κατηγορούμενος. Παπανδρέου είναι, έχει κάθε δικαίωμα να κοροϊδεύει, να ανέχεται αρπακτές συνεργάτων του, να συμπεριφέρεται αδίστακτα και με αιώνια ασυλία.

Έτσι και ο γιος του Γιώργος. Δεν παρέστη στο δικαστήριο, στην αγωγή που του έκανε απόστρατος πλωτάρχης για το παραμύθι «Λεφτά υπάρχουν», παραμονές των εκλογών του 2009. Η παρουσία του ήταν, τουλάχιστον ηθικά, επιβεβλημένη. Να δείξει πως σέβεται τη δικαιοσύνη, αλλά και αναγνωρίζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την απάτη του, ότι «Λεφτά υπάρχουν». Να δώσει εξηγήσεις.

Δεν είναι «προσωπική» υπόθεση η «αντιδικία» του πρώην αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού με τον πρώην πρωθυπουργό, που συνεχίζει την κομματική του δράση. Ο Παπανδρέου εγκαλείται επειδή γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, είχε ενημερωθεί από τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.

Με την απουσία του από τη δίκη, αλλά και τη γενικώτερη στάση του από τότε που έγινε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου περνάει το «μήνυμα» στον κόσμο: Ο Έλληνας πολιτικός ναι μεν αμείβεται από το δημόσιο, όμως αν τον βολεύει νομιμοποιείται να παραμυθιάζει. Χωρίς συνέπειες ποινικού χαρακτήρας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καραμανλής για τον Τσίπρα