ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΕΡΑ

 

Νέο γκάλοπ. Φρέσκο, το πιο φρέσκο. Σα ψάρι σπαρταράει όσο το μελετάς. Μπροστά η ΝΔ, βέβαια, μόλις 13,5 μονάδες από τον δεύτερο Σύριζα. Και στην επιστημονική «επεξεργασία» των ποσοστών, διότι στη δημοσκόπηση πολλοί αρνούνται να πάρουν θέση ανοιχτά, η ΝΔ κερδίζει τις εκλογές με 35% έναντι 24,5% του Σύριζα. Που σημαίνει ότι η διαφορά των δυο κομμάτων μειώνεται στις 10,5 μονάδες
.
Η ουσία, λοιπόν, για όποιον «διαβάζει» τα ευρήματα του γκάλοπ, είναι ότι ο Τσίπρας κρατάει γερά, πολύ γερά. Κοτζάμ 24,5% είναι αυτό. Ποσοστό απίθανο για ένα κόμμα περιθωριακό μέχρι χθες, όπως ήταν για δυόμισυ δεκαετίες ο σύριζας.

Κι όμως! Σήμερα με φτούκα προ στην τσέπη ένα 25% δεν μπορείς να προβλέψεις ως κυβέρνηση ακόμα τι μαγκιές θα κάνει ο Τσίπρας, πόσο θα τον ευνοήσουν οι καταστάσεις για να αρπάξει κι άλλες μονάδες στη σακούλα.

Φοβερό! Μπουρδέλο τα έχει κάνει ο σύριζας κι όμως φιγουράρει με 25%. Και οι μαλάκες της πιάτσας πανηγυρίζουν επειδή έχει μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ. Το ερώτημα είναι γιατί ο Τσίπρας έχει στην καβάτζα το ένα τέταρτο της κάλπης. Εδώ είμαστε.

Η ΝΔ «πιάνει» 35% διότι αντίπαλός της είναι ο όπου τον πιάνεις λερώνεσαι σύριζας. Αν τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν ομαλά, που δεν είναι, το πρώτο κόμμα θα ξεπερνούσε το 50%. Άρα, δεν είναι επιτυχία του Μητσοτάκη να έχει με το ζόρι 35%.

Ο σύριζας είναι δεύτερο κόμμα με 25% διότι κι αυτός δεν έχει αντίπαλο. Παίζει μόνος του στη δεύτερη θέση. Από ποιο κόμμα να κινδυνεύσει; Πεθαμένοι και με μονοψήφια ποσοστά το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν βλέπει προοπτική ούτε η Χρυσή Αυγή.

Ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, ο Τσίπρας επιβιώνει κάνοντας παιχνίδι αντιπαλότητας με το ακέφαλο σώμα της ΝΔ.


Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΣΜΑΝ ΠΙΑΣΜΕΝΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!