ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

 

Αντιληπτό ότι είναι δύσκολο σε αρκετούς να το μασήσουν, να το καταπιούν και να το χωνέψουν ότι αυτοί του Σύριζα είναι καραγκιόζηδες. Πρώτα καραγκιόζηδες. Και μετά να τους πεις ασυνεπείς, ψεύτες, φαύλους, μία από τα ίδια. Όχι. Το πρώτο, το κυρίαρχο που τους χαρακτηρίζει είναι ότι πρόκειται για καραγκιόζηδες. Και για να είμεθα περισσότερο ακριβείς, έχεις να κάνεις με Χατζηαβάτηδες.

Το στρηπτήζ, δηλαδή το καλλιτεχνικό ξεβράκωμα είναι μία δουλειά. Θέλει τη μαστοριά του. Δεν αρκεί το κορίτσι να έχει ωραίο κορμί. Για βάλε στη φαντασία σου την εξηντάχρονη κυρά Σουλτάνα με κάργα την κυτταρίτιδα και το σκεμπέ μέχρι τα γόνατα να κάνει στηπτήζ. Θα πέσει φασίνα.

Βουλευτής κυβερνητικός της Καβάλας το είπε για την απόφαση να μπουν διόδια στην Εγνατία Οδό. «Θα μπουν τα διόδια, άλλο αύριο, μεθαύριο, θα τα ξηλώσουμε...». Λέγεται, ρε, αυτό το πράμα; Είπαμε. Έχεις να κάνεις με καραγκιόζηδες της πολιτικής.

Ο Σύριζα ήταν ενάντια στα διόδια, όμως τα βάζει, και γιατί τα βάζει αφού θα τα… ξηλώσει; Μία ζωή δημόσιος υπάλληλος ο 56χρονος βουλευτής Κώστας Μορφίδης είπε και το άλλο: «Αν οι πολίτες ξαναφτιάξουν το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια που θα βάλουμε, είμαι μαζί τους».

Τόσο καραγκιόζηδες. Είπαμε. Δύσκολο να το δεχθείς. Άτομα αριστεροί, αγωνιστές, αντιστασιακοί, αντινατοϊκοί, αντιμνημονιακοί να έχουν καταντήσει τόσο καραγκιόζηδες. Είδες η κονόμα της εξουσίας τι φτιάνει; Και αλλοιώνει τον άλλον, και τον γελοιοποιεί. Ρεζίλι των σκυλιών τον κάνει.

Μέσα στα άλλα, βιώνουμε κι’ αυτό το φοβερό που τρώμε στη μάπα. Τον συριζαίικο καραγκιοζισμό. Που τον ζηλεύει ο Καραγκιόζης του μπερντέ.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ