ΨΕΜΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ!

 

Alexis Tsipras- “The worst is clearly behind us”. Στον βρετανικό “The Guardian” αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου με τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού. Για όποιον γνωρίζει να “διαβάζει”, όχι απλά να μεταφράσει την κουβέντα του Τσίπρα, πρόκειται για ομολογία απόλυτης αποτυχίας. Που σερβίρεται με την… ελπίδα ότι στο… μέλλον τα πράγματα στην Ελλάδα… ΘΑ γίνουν καλύτερα.

“Ξεκάθαρα τα χειρότερα είναι πίσω μας” λέει στο ξένο μέσο ο πρωθυπουργός. Δηλαδή; Η κυβέρνησή μου απέτυχε. Δεν κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την κρίση, μετά από 30 μήνες που είμαστε εξουσία. Κι όμως, ο θριαμβευτικά αποτυχών Τσίπρας αισιοδοξεί στο… αύριο. Με ποια προσόντα. Με ποια δεδομένα.

Ο ίδιος ο Τσίπρας, με αφορμή την επίθεση σε βάρος του από τον Βαρουφάκη, είπε στον Guardian τα εξής πρωτοφανή:

-Έκανα λάθη, πολλά λάθη
-Διάλεξα όχι σωστούς συνεργάτες,
-Δεν περίμενα να τα βρω σκούρα.

Ψέμα! Ακόμα κι όταν αναγνωρίζει τα δήθεν λάθη του ο Τσίπρας ψεύδεται. Στην πραγματικότητα προσπαθεί να δικαιολογηθεί. Κανένα λάθος δεν έχει κάνει ο Τσίπρας. Αν αφήσει τα επικοινωνιακά κολπάκια κάθε φαύλου πολιτικού. Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι έκανε λάθη, όταν δεν έκανε… τίποτα! Επί της ουσίας ποτέ και σε τίποτα δεν πήρε επάνω του μια απόφαση. Ό,τι του έλεγαν οι ξένοι έκανε.

Για ποιά ΔΙΚΑ ΤΟΥ λάθη μιλάει ο πρωθυπουργός; Δεν είναι σε θέση να αναφέρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ λάθος του. Η συντριπτική αποτυχία του καταγράφεται όχι γιατί δεν πέτυχε σε κανένα τομέα, αλλά διότι ούτε λάθη έχει να παρουσιάσει η λίστα της πρωθυπουργικής του δράσης.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΧΟΛΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ