ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΜΑΡΑ ΤΟΥ

 

«Έλα μωρέ, μαϊμού σοσιαλιστής είναι…» είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρόεδρο της Γαλλίας και πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος Φρανσουά Ωλάντ. Είχε, μάλιστα, χαρακτηρίσει ως «Ωλαντρέου», δηλαδή έναν παραμύθη πολιτικό όπως ήταν ο Ανδρέας (Παπανδρέου).

Στη συνέχεια, βέβαια, όταν έγινε πρωθυπουργός ο «Τσιπραντρέου» πόνταρε πολλά στη βοήθεια του Φρανσουά Ωλάντ.

Παραμονές των γαλλικών εκλογών του περασμένου Μαΐου ο Σύριζα είχε ταχθεί υπέρ τον αριστερού Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο οποίος δεν πέρασε στο β’ γύρο, με συνέπεια και επιτόπου ο Τσίπρας να την κάνει πάλι γυριστή. Ο Μελανσόν στην αναμέτρηση Μακρόν - Μαρίν Λεπέν τήρησε ουδέτερη στάση, στην πραγματικότητα έστελνε μήνυμα στους ψηφοφόρους του να προτιμήσουν την ακροδεξιά Λεπέν. Έστω, να καταψηφίσουν Μακρόν.

Ο Τσίπρας, λοιπόν, «εγκαταλείπει» τον σύντροφο Μελανσόν κι αρχίζει κολλητηλίκια με τον νικητή των εκλογών, τον «κεντρώο» Μακρόν, που από σήμερα βρίσκεται στη Αθήνα. Πάλι κωλοτούμπα ο Αλέξης μας;

Το ‘χουν παραξεφτυλίσει όταν παρομοιάζουν την ασυνέπεια του Τσίπρα με τον ίδιο του τον πολιτικό εαυτό. Η Ρουμάνα Νάντια Κομανέτσι έκανε κωλοτούμπες και πάνω στη δοκό με το κορμί. Όχι με το στόμα, με τη γλώσσα, όπως ο Τσιπραντρέου.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΑΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ