''ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ'' Η ΕΡΤ

 

Δεν υπάρχει τσίπα στους συριζαίους. Η ξεφτύλα τους συναγωνίζεται τη ξεφτύλα των πασόκων και των νεοδημοκρατών, χαμένα κορμιά όλοι τους όταν κάτσουν στις καρέκλες. Δεν ντρέπονται, δεν έχουν φιλότιμο αριστερό, κόκκινο, ροζ, και παραμένουν ακόμα παρά την καταγέλαστη αποτυχία τους.

Η ιστορία της παραίτησης του καλλιτέχνη Διονύση Τσακνή από πρόεδρος της ΕΡΤ είναι εξόχως αποκαλυπτική. Εντελώς αδιάφορο ποιος έχει δίκαιο, ο Τσακνής ή ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. Ενδιαφέρει μόνον ότι η κρατική τηλεόραση συνεχίζει να λειτουργεί παρακρατικά, κομματικά και μοιάζει με καφενείο. Με ψησταριά, Με πιτσαρία. Και είναι για τα σκουπίδια, για να μην πω βαρειά κουβέντα, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι συριζαίοι.

Μήνες 32 είναι στα πράγματα ο σύριζας και ΑΚΟΜΑ δεν κατάφεραν οι σύντροφοι της συμφοράς να παρουσιάσουν έργο στην κρατική τηλεόραση. Αυτό είναι το ζητούμενο, μάλιστα όταν δεν αντιμετωπίζουν καν οικονομικό πρόβλημα. Τους επιχορηγούν κανονικά οι μαλάκες, οι φορολογούμενοι. Γι’ αυτό λέω ότι δεν υπάρχει τσίπα. Δεν τους ακουμπάει ό,τι έχει σχέση με συνέπεια, υπευθυνότητα, αποτέλεσμα, αγωνία παραγωγής έργου.

Ίντριγκα ατέλειωτη, κουτσομπολιό φτηνό, ρουφιανιλίκι κομματικό, αυτή είναι η καθημερινότητα στην κρατική τηλεόραση από τους διορισμένους, τους κρατικοδίαιτους, όπως οι ίδιοι δημόσια αλληλοκατηγορούνται. Όχι, αυτό δεν είναι ''πρώτη φορά αριστερά''. Και αριστερά δεν είναι, και πρώτη φορά δεν είναι, διότι τα ίδια βλέπαμε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Διαβάστε ακόμα:

ΥΨΗΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΜΑΛΑΚΕΣ