ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ... ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Επί της ουσίας. Χωρίς πολλά λόγια. Και τυμπανοκρουσίες. Χωρίς φαφλατισμούς, αλλά και χωρίς καμία διάθεση να φάμε στη μάπα τις δικαιολογίες τους, από πλευράς κυβέρνησης.

Της κυβέρνησης, βέβαια. Αυτό που λέγεται κυβέρνηση και δεν εκπροσωπεί ούτε τον κόσμο, ούτε καν το κόμμα του Σύριζα. Κι όμως ο Τσίπρας θα αποφασίσει. Θα συναποφασίσει. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος.

Δεν θα αποφασίσει κανένα συλλαλητήριο, σαν το χθεσινό, που προέκυψε πολύ πιο μαζικό από όσο το περίμεναν. Θα αποφασίσει ο Τσίπρας, όχι η κυβέρνηση, ούτε η Βουλή, ούτε ο κόσμος.

Δεν πάει άλλο. Δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση, δηλαδή. Η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο. Κι αυτό το παλούκι, τούτο και με αγκάθια που ματώνουν περισσότερο, υποχρεώνεται να το ξεπεράσει ο πρωθυπουργός μας.

Τα ‘σχίσε τα μνημόνια ο Τσίπρας, μπράβο του. Επανέφερε μισθούς και συντάξεις στα ίδια, πάλι μπράβο του. Μείωσε τους φόρους, ξανά μανά μπράβο του. Δεν έφερε άλλο μνημόνιο, άλλη τεράστια επιτυχία του. Η πιο μεγάλη, όμως, επιτυχία του είναι να συμφωνήσει να υπάρχει η λέξη «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΠΟΤΗΡΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ