ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ… ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 

Γιατί, λένε, δεν φτιάχνουν μέτωπο τα μικρά αριστερά κόμματα. Το λένε και σοβαροί, όχι ασόβαροι μαλάκες. Γιατί δεν συνασπίζονται τα στα αριστερά του Σύριζα κόμματα, αναρωτιούνται κάποιοι σοβαροί μαλάκες. Και αναφέρονται στην ΛΑΕ του Λαφαζάνη, στην Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου, στο νέο κόμμα του Βαρουφάκη και, βέβαια, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κατ’ αρχήν. Δεν υπάρχουν αριστερά κόμματα. Δεν υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα, τουλάχιστον. Υπάρχουν αριστερά μόνον κατά δήλωση τους. Όποτε για ένα φεγγάρι βρέθηκαν στην εξουσία απλά δυσφήμισαν την αριστερά. Αριστερό κόμμα, αριστερός πολιτικός είναι όταν εφαρμόζουν στην πράξη την αριστερή τους σκέψη, το αριστερό τους πρόγραμμα. Όταν κάποιος είναι αριστερός μόνον στην αντιπολίτευση και σταματάει να είναι ως κυβέρνηση, τότε είναι για πατσαβούρες.

Παρακάτω. Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός; Γιατί αν ήταν δεν θα παρέμενε τριάμισυ χρόνια πρωθυπουργός.

Παρακάτω. Τι θα γίνει αν ενωθούν τα προσωπικά μαγαζιά που άνοιξαν Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης; Θα διασπαστούν πάλι. Όχι μόνον στην… ένωση που θα κάνουν, αν κάνουν, αλλά οι διασπαστικές κινήσεις προβλέπονται και στα μαγαζιά τους.

Γιατί έφυγαν από τον Σύριζα οι Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης; Επειδή, θα πουν οι σοβαροί μαλάκες, ο Τσίπρας πρόδωσε την αριστερά. Και γιατί πρόδωσαν την αριστερά ο Τσίπρας και όσοι άλλοι έμειναν στον Σύριζα; Οι οποίοι συριζαίοι δεν έχουν σταματήσει 40 χρόνια να… διασπώνται. Η πορεία τους όλη από φοιτητές είναι κολλημένοι στη… διάσπαση, από το ένα μαγαζάκι της αριστεράς στο άλλο.

Μαγαζάκι είναι και ο Σύριζα που το έσπρωξε στην κυβέρνηση, που το έκανε πρώτο μαγαζί στην πιάτσα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για να ξέρουμε τι λέμε.

Ξαναρωτάω. Γιατί προδίδουν την αριστερά οι κυβερνώντες συριζαίοι; Δεν στέκει σε σοβαρή συζήτηση η κουβέντα ότι είναι προδότες. Η σοβαρή κουβέντα είναι ότι αν ο Τσίπρας έφτιαχνε μια ΛΑΕ γιατί θα είχε επικρατήσει και μετά τη διάσπαση γινόταν πρωθυπουργός ο Λαφαζάνης, αυτός θα ήταν ο προδότης, όχι ο Αλέξης μας..

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο... ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ