Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ… ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ

 

Η νίκη του Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές, για να ξέρουμε τι λέμε, δεν θα είναι δική του. Θα πρόκειται για τη γνωστή ιστορία. Περί ήττας Τσίπρα. Ο κοσμάκης θα διώξει τον συριζαίο γιατί τα έχει μαζεμένα. Όχι για να φέρει τον Μητσοτάκη, ο οποίος απλά έχει σειρά.

Παρακάτω. Η νίκη Μητσοτάκη δεν… τελειώνει τον Αλέξη μας. Δεν τον στέλνει σπιτάκι του, όπως συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά. Χάσανε εκλογές και εξαφανίστηκαν από την πιάτσα.

Τον Τσίπρα ήταν να μην του ανοίξεις την πόρτα. Θα χάσει τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, αλλά θα επανέλθει, αρχικά πρώτο τραπέζι πίστα στην αντιπολίτευση. Πανίσχυρος! Με περισσότερο από 20%, ποσοστό τεράστιο, αν λάβει κανείς το πόσο απογοήτευσε τον κοσμάκη που τον ψήφισε.

Δεν υπάρχει γκάλοπ, και το πιο στημένο, που να δίνει στον Τσίπρα κάτω από 22%. Και το τρίτο κόμμα είναι σταθερά με ποσοστό μονοψήφιο. Άρα! Ο Τσίπρας θα… επιστρέψει ως πρωθυπουργός, αν δεν συγκυβερνήσει με Μητσοτάκη. Σενάριο που πάντα παίζει, όπως πρώτος και σε ανύποπτο χρόνο έγραψε ο αποδυτηριάκιας. Και είναι κρυφή ευχή των ξένων.

Επιστροφή Τσίπρα, λοιπόν, μετά τη σίγουρη ήττα του, διότι θα παίζει μόνος του στην αντιπολίτευση και, κυρίως, διότι θα συνεχίσει να βαράει περισσότερο δεξιόστροφα.

Πράγματι, ο Τσίπρας μετά από 4 χρόνια όπου έδωσε ρεσιτάλ μαϊμού αριστερού, στο ίδιο πλάνο θα συνεχίσει ως ένα συμβατικό ευρωπαϊκό κόμμα ανοικτό σε… φιλοαμερικανισμό. Άρα γκανιάν Νο 1 επιλογή μετά τον κύκλο Μητσοτάκη, σ’ ένα χρόνο, σε διόμισυ χρόνια, όσο αντέξει κι αυτός.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΛΙ ΓΥΡΙΣΤΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ