ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ

 

Έκπληξη με τον υποψήφιο δήμαρχο του Σύριζα στην Αθήνα. Η απόλυτη έκπληξη. Άτομο που δεν τον ξέρουν ούτε οι συριζαίοι είναι ο σύντροφος Νάσος Ηλιόπουλος. Όταν λέω ''συριζαίοι'' εννοώ τους ψηφοφόρους του κόμματος, όχι απαραίτητα τους εργαζόμενους του, βουλευτές, υπαλλήλους και σία.

Το Νο 1 κριτήριο στη ''μάχη των εκλογών'' είναι η αναγνωρισιμότητα. Την οποία δεν αγνοεί και ο σύριζας σα γνήσιο παραδοσιακό αστικό κομματικό μόρφωμα που κι αυτό παίζει με τους κανόνες του star system. Γιατί, όμως, και στην πολιτική μετράει η αναγνωρισιμότητα; Αποφασίζει ο λαός! Ψηφίζει όχι αυτόν που γνωρίζει, αλλά εκείνον που έχει φάει στη μάπα λόγω της προσωπικής του προβολής.

Ο λαός, που λένε οι πολιτικοί και βάζουν όλον τον κόσμο σ’ ένα τσουβάλι, έχει την τύφλα του. Δεν είναι σε θέση, πρακτικά, να γνωρίζει την αξία και την ποιότητα του κάθε υποψήφιου. Γι’ αυτό το ρίχνει εύκολα και σ’ έναν μπάμια, αρκεί ο εν λόγω μπάμιας ή φασουλάδας να είναι… γνωστός. Με την ''πολιτική'' λογική ''Για να βγαίνει στην τηλεόραση, να τον καλούν τα κανάλια, ε, όσο να ‘ναι θα μετράει περισσότερο από τον άγνωστο''.

Ο Σύριζα, λοιπόν, κοτζάμ κυβερνητικό κόμμα, μάλιστα με συμπεριφορά καθεστωτική, δεν βρήκε υποψήφιο φιρμάτο. Γιατί; Επειδή ο κάθε χάλιας φιρμάτος δεν θέλει να χάσει. Επειδή ο πονηρός φιρμάτος δεν θέλει να ''καεί''.

Έτσι ο σύριζας ξέπεσε σε κάποιον Ηλιόπουλο Νάσο, 36 χρονών, που εδώ και 9 μήνες παριστάνει τον υφυπουργό εργασίας. Και όπως η προϊσταμένη του συντρόφισσα Αχτσιόγλου, ασκεί κι αυτός, με το ύφος της έξυπνης αγελάδας, πολιτική σύμφωνα με το… πρόγραμμα του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ