ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

 

Αποκλειστικό ρεπορτάζ, που λένε οι δημοσιογράφοι. Και πολύ χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη στολισμένη ήταν αυτές τις ημέρες η Μόσχα. Παγκόσμια και απόλυτα σύγχρονη μεγαλούπολη κοπής Δυτικής Ευρώπης, παρακαλώ. Και συγκλονιστικά οικονομική, αν την συγκρίνεις με την πατσαβούρα της Αθήνας. Δική μας είναι η Ελλάδα αλλά το σωστό να λέγεται. Ιλουστρασιόν ξενοδοχειάρα στη Μόσχα πιο φτηνό το δωμάτιο από ξενοδοχείο μ' ένα αστέρι περισσότερο στην χειρώτερη πόλη της Ευρώπης, και την πιο βρώμικη, την πρωτεύουσα μας.

Άλλο θέλω να πω. Οπλισμένοι αστυνομικοί στην είσοδο και την έξοδο του μετρό στη ρωσική πρωτεύουσα. Δεν μπαίνεις, δεν βγαίνεις αν δεν σου κάνουν σωματικό έλεγχο. Σα να βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο. Και στην Πολωνία, για άλλο λόγο, που δεν γουστάρουν με τίποτα τους πρόσφυγες από Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν και σία, να τι συνέβη σε Έλληνες τουρίστες, στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Φοβερά πράγματα.

Σε Έλληνες, σε πατριώτες με ελληνική αστυνομική ταυτότητα, έκαναν... τεστ για να διαπιστώσουν αν πράγματι είναι Έλληνες. Αν κάποιος είναι... ύποπτος μετανάστης, έστω κι αν μιλάει ελληνικά.

Ποιο είναι το θέμα μας; Στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα λειτουργεί μια βαθειά και ολότελα περιφρονητική απαξίωση στην αστυνόμευση. Στη δημόσια ασφάλεια. Και κυριαρχεί ο καραγκιοζισμός από κάποιους γελοίους μαλάκες με το παραμικρό να κατηγορείται κάποιος ως... ρατσιστής. Να μπαίνει το κάθαρμα μέσα στο σπίτι σου και το θύμα αν πει κάτι είναι φασίστας, ναζιστής κι άλλα τέτοια κουφά. Σε καμιά χώρα οι ξένοι, οι ξεσπιτωμένοι από την πατρίδα τους δεν κυκλοφορούν τόσο ασύδοτα, τόσο ανεξέλεγκτα, όπου γουστάρουν, όπως στην Ελλάδα. Την... αντιρατσιστική.

Θα το συνεχίσω, εντός της ημέρας. Με ρεπορτάζ στις 14.00

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΙΟΣ, ΜΑΚΗΣ 'Η ΝΤΕΜΗΣ