ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΣΟΥΝ!

 

Αυτά γίνονται μόνον στα κόμματα. Οπουδήποτε αλλού θα τους παίρνανε με τις ντομάτες. Μόνον; Μαύρους στο ξύλο θα τους κάνανε.

Σκέψου να βγει στο γήπεδο η ομάδα, σε παιχνίδι κρισιμότατο, και κάποιοι παίκτες να έκαναν ό,τι τους κατέβαινε. Χωρίς να τους πιέζει αντίπαλος, χωρίς να κινδυνεύουν να φάνε γκολ, ένας να κλώτσαγε στον αέρα, άλλος για πλάκα να έβγαζε αράουτ τη μπάλα. Άλλος να τρέξει στα καλά καθούμενα να βαρέσει κουτουλιά στον τερματοφύλακα του, δηλαδή σε συμπαίκτη. Άλλος να βρεθεί εντελώς αμαρκάριστος σε κενή εστία και αντί να κάνει το πανεύκολο γκολ, να πιάνει τη μπάλα με τα χέρια.

Γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα; Ο ηθοποιός στη σκηνή επάνω να μη λέει τα λόγια του ρόλου του και να βγάζει ατάκες άσχετες. Ο βιολιστής, ο πιανίστας της ορχήστρας να γράφει κανονικά τον μαέστρο και να παίζει κουτουρού την καυλάτζα του.
Αυτά που γίνονται σήμερα στα κόμματα δεν έχουν ξαναγίνει. Μια φορά έγιναν και γράφτηκαν με τα πιο μελανά γράμματα στην Ιστορία, και οι πρωταγωνιστές τους παραμένουν στην αιώνια καταδίκη. Σήμερα ο υποτίθεται δεξιός, ακροδεξιός κάνει μεταγραφή στη μαϊμού αριστερά και μας λέει ότι αυτό όφειλε να πράξει. Διότι αυτό επέβαλε η ιδεολογία του, το εθνικό συμφέρον.

Σα να μας πει ο ποδοσφαιριστής πως για το καλό της δικής του ομάδας σκόπιμα σκοράρησε σε βάρος της. Το αυτογκόλ ήτανε μονόδρομος. Σα να μας λέει ο ηθοποιός ότι στη σκηνή αμολάει δικά του λόγια, διότι οι ατάκες του συγγραφέα είναι μαλακίες σκέτες.
Κόμματα στην Ελλάδα. Οι πατσαβούρες. Όλοι τους. Και τα κόμματα που χάνουν βουλευτή, και τα άλλα που τους δέχονται στο μαντρί τους.
Πατσαβούρες για φασίνες μόνο χρήσιμες. Πως να στηριχθείς σε πατσαβουρόμαγκες που σήμερα λένε αυγά κι αύριο καλάθια. Που κάνουν το απόλυτα κόντρα απ' εκείνο με το οποίο... δεσμεύονταν.

Ήρθε η στιγμή της βαρειάς κουβέντας.Βρίσκουν και κάνουν. Αυτή είναι η κουβέντα. Σου δίνει ραντεβού ο άλλος σ' αυτό το σημείο, συγκεκριμένη ώρα, για να κανονίσετε υπόθεση σοβαρή και ο χάλιας δεν εμφανίζεται. Με τέτοιον ξεφτύλα έχεις να κάνεις. Και δεν έρχεται στο ραντεβού, και σου κατουράει στη μούρη σου ένα κάρο δικαιολογίες. Είναι με δίπλωμα πατσαβούρας. Ο άλλος που τρώει το δούλεμα και ξαναπάει σε δεύτερο και τρίτο ραντεβού, και σε τέταρτο, τι είναι;

Το κορυφαίο πρόβλημα, το πιο κρίσιμο των κρισίμων στην Ελλάδα της τελευταίας δεκαετίας ήταν και είναι τα μνημόνια. Και αν θα μέναμε ή φεύγαμε από το ευρώ. Και το πράμα ήταν επιθεώρηση, δελφινάριο κανονικό. Άτομα από το ίδιο κόμμα να λένε τα εντελώς αντίθετα από αυτά πού υποστήριζαν σύντροφοι τους. Να επιστρέψουμε στη δραχμή, όχι να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να διαπραγματευθούμε το χρέος έτσι, όχι αλλοιώς.

Τι γίνεται, αναρωτιόντουσαν οι αφελείς. Στο ίδιο κόμμα, στο κάθε κόμμα, δύο τάσεις, μάλιστα τόσο αντίθετες, τόσο ξεκάθαρες για το τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Μα είναι δυνατόν να κάθονται στο ίδιο κομματικό τραπέζι άνθρωποι με τόσο διαφορετικές θέσεις;
Να κάνει τις παρατηρήσεις του ο αποδυτηριάκιας. Πρώτον, δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι, κομματικό η παρείστικο, να συζητήσουν τις θέσεις τους. Δεύτερον, δεν έχουν θέσεις, απλά ο καθένας πετάει μία τρακατρούκα για να συζητηθεί και να εξασφαλίσει τη δημοσίευση της φωτογραφίας του στα ΜΜΕ. Τρίτον, δεν έπιασαν καρέκλες σε κόμμα επειδή συμφωνούν με τις θέσεις του κόμματος, αν βέβαια δεχτούμε ότι πράγματι το κόμμα έχει θέσεις.

Πατσαβούρες. Βρίσκουν και κάνουν.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΩΡΟΔΟΚΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ