ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΜΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

 

Είναι αντεθνική και αντιπατριωτική στάση να πανηγυρίζουν κάποιοι γιατί, λέει, ηττήθηκε στις εκλογές ο Ερντογάν. Αυτή είναι η δική μου κουβέντα, και ας μου επιτραπεί ότι είναι η σωστή. Μ΄άλλα λόγια αδιαφορώ αν το αποτέλεσμα στις κάλπες ήταν ευνοίκό ή όχι για τον Τούρκο. Για την Τουρκία, για τον λαό της, για το μέλλον της στην Ευρώπη. Όλα αυτά τα κωλομπαρίστικα.

Κατ΄αρχήν δείχνει εθνικό κομπλεξιμό να είναι ευχαριστημένος κάποιος Έλληνας, όποιος Έλληνας πολιτικός ή δημοσιογράφος, επειδή δεν πήγε καλά στις εκλογές ο Τούρκος πασάς. Γιατί, δηλαδή, να μας ενδιαφέρει; Γιατί να μας επηρεάζει ένα της κάλπης, δηλαδή ένα κάλπικο αποτέλεσμα, όταν με ή χωρίς Ερντογάν η Τουρκία είναι ίδια, σταθερά η ίδια, όπως εδώ και μετά την επανάσταση του 1821.

Το πάω πιο βαθειά. Η ικανοποίηση για τις εκλογές στις Τουρκία βγάζει την πικρή αλήθεια. Δεν έχουμε εθνική πολιτική. Οι κατά καιρούς κυβερνήτες μας, κι όλοι οι θεωρούμενοι μεγάλοι, Βενιζέλος και Παπανδρέου, μπαμπάς και γιος, και Καραμανλής δεν κατάφεραν να προσθέσουν εθνικισμό, δηλαδή αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, σ΄ αυτό που λέγεται ''εξωτερική πολιτική''.

Δεν λέω να μην κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς ο πρωθυπουργός στη διεθνή σκακιέρα. Ούτε κάνουμε τούτη τη στιγμή ταμείο, για τον καθένα ηγέτη. Λέμε ότι στη δημόσια ζωή, στο δημόσιο λόγο των κομμάτων και των ΜΜΕ, δεν έχει μπολιαστεί ένα πνεύμα τέτοιο που να μας σέβονται οι ξένοι. Να μας υπολογίζουν, τουλάχιστον στα κυβικά μας. Έχασε ο Ερντογάν; Στις κάλτσες μου. Κέρδισε ο Ερντογάν; Ξανά μανά στις κάλτσες μου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΠΑΘΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ