ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Στο ποδόσφαιρο είναι γνωστά αυτά από την εποχή που φορούσαν πάνινα παπούτσια. Η μεγάλη, δηλαδή η ομάδα με πολύ κόσμο θα κάνει μεταγραφή τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή από την μικρή ομάδα. Εκείνη με τους λίγους, τους μετρημένους οπαδούς. Το αντίστροφο, ποτέ. Δεν γίνεται ποτέ η συνοικιακή, η επαρχιακή ομαδούλα να αγοράσει παίκτης αξίας ή κάποιον πιτσιτρικά με μέλλον, από την ομαδάρα που έχει συνήθως προεδράρα, εφοπλιστή, βιομήχανο, εργοστασιάρχη. Κάποιον έτσι ή αλλοιώς διαπλεκόμενο.

Για να κάνουμε ταμείο, η μεγάλη ομάδα, αυτή με το μπούγιο οπαδών, δεν στηρίζεται στο πορτοφόλι της προεδράρας. Αλλά στον λαό της ομαδάρας. Και το μεγάλο κόμμα δεν είναι μεγάλο γιατί κουβαλάει μεφγάλες ιδέες, μεγάλα όνειρα, μεγάλο ήθος. Μαλακίες. Είναι μεγάλο κόμμα και θα γίνει κυβέρνηση διότι σε μεγάλο βαθμό θα ψηφιστεί, θα ψηφίζεται από τον γίγαντα λαό. Τον κυρίαρχο, όμως... ανεύθυνο.

Λέμε για τις μεταγραφές, που τις βλέπουμε και στα κόμματα. Ποτέ, μα ποτέ δεν θα φύγει πολιτικός, από υποψήφιος βουλευτάκος μέχρι υπουργάρα, να πάει π.χ. στο ΚΚΕ, στο Ποτάμι, στην Ένωση Κεντρώων ή στον Σύριζα πριν θεριέψει, όχι βέβαια γιατί ο κοσμάκης... φωτίστηκε με την αλήθεια της αριστεράς, αλλά γιατί τα έκαναν σκατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αντίθετα, είναι μονόδρομος οι μετακινήσεις αμέτρητων στελεχών του ΚΚΕ, του πεθαμένου ΚΚ Εσωτερικού, κι άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της λεγόμενης άκρας αριστεράς, που κατέληξαν στο... σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, στο κωλομπαρέ κομουνιστικό Συνασπισμό που μετονομάστηκε Σύριζα.

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον Σύριζα η κυρία Έλενα Κουντουρά που προέχεται από την ΝΔ και στη συνέχεια τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και ο κύριος Σπύρος Δανέλλης με παρελθόν σε διάφορα και ποικίλα μαγαζιά, Σοσιαλιστική Πορεία, Ενωμένη Αριστερά, Συνασπισμό, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Σήμερα το κόμμα του Τσίπρα είναι χωρίς αντίπαλο η Νο 2 κομματική δύναμη και έτσι προσφέρεται να στεγάσει... άστεγους, ''πρώην'' από άλλα κόμματα. Όσο για τις μαλακίες περί παλαιού πολιτικού συστήματος, αυτά τα λένε για τους μαλάκες που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν και τι περιμένουν με τη μονάκριβη ψήφο τους.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΟΥ