ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΑΝ... ΔΙΑΦΩΝΕΙ

 

Ανέκδοτο. Που το πλασάρουν σοβαρά, όχι για να γελάσουμε. ο Τσακαλώτος, λέει, διαφωνεί με την απόφαση του μεγαλομετόχου του Σύριζα να μετασχηματιστεί σε δεξιό το κόμμα. Δεν το χαρακτηρίζουν δεξιό, αλλά κωλομπαρίστικα το λένε ''ενωτικό'', κεντροαριστερό, σοσιαλδημοκρατικό. Στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης του Σύριζα χωρίς βέβαια να εγκαταλείψει τη δήθεν αριστερή ρητορική και επίσημα την κάνει γυριστή.

Ο Τσακαλώτος είναι ο ''ηγέτης'' της εσωκομματικής κίνησης των ''53'', οι οποίοι παραμύθι φούρναρης παριστάνουν τη συνείδηση και τη χαμένη τιμή του Σύριζα. Γι' αυτό... διαφωνούν με την απόφαση του Τσίπρα να καταλάβουν το χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ κι έτσι να αλλοιώσουν την πολιτική ταυτότητα του... πρώην Σύριζα.

Ας πει αλεύρι ο Τσακαλώτος! Να θυμηθεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Και την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κι ένα σωρό άλλους πρώην συντρόφους που προτίμησαν να παραμείνουν συνεπείς στις αριστερές ιδέες του.

Οι Τσακαλώτοι αν φτιάξουν κι αυτοί κόμμα θα εξαφανιστούν. Το κόμμα έγινε αντιπολίτευση και κυβέρνηση, γιατί; Επειδή ήταν προσωπικό κόμμα του Τσίπρα. Όχι επειδή ήταν αριστερό, ψευτοαριστερό, κεντροαριστερό, δεξιόστροφο, αντιμνημονικό, μνημονιακό.

Αυτοκοροϊοδεύονται αυτοί οι περίεργοι των ''53'' που λένε ότι μπήκαν σε κόμμα με αρχές και τώρα αυτό εξελίσσεται σε καραμπινάτο αστικό αρχηγικό κόμμα με την προσωπική ''αυλή'' του Τσίπρα.


Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ