ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ''ΠΙΣΩ'' ΜΕ ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΕΛΑ

 

Αιφνιδιάζει ο Κυριάκος. Θετικά και αρνητικά, αν λάβεις υπ΄ όψιν τις αντιδράσεις. Είναι τέχνη να κτυπάς τον άλλον ή απλά να εντυπωσιάζεις με τις κινήσεις σου. Τέχνη να παίρνεις μια απόφαση και ανάλογα πως σε βολεύει αυτή να περνάει στο ντούκου ή να προκαλεί θόρυβο.

Από το πουθενά, δηλαδή εκεί που κανένας δεν το περίμενε ο Μητσοτάκης αναθέτει στην κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου το πιο σημαντικό, αξιολογώ εγώ, πρότζεκτ της Ελλάδος μετά την ίδρυση του κράτους μας. Τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν με κορύφωση τα 200 χρόνια από το 1821. Όλα είναι σήμερα λευκό χαρτί. Δεν υπάρχει τίποτε, καμιά σκέψη, καμιά ιδέα πως θα τιμήσει η Ελλάδα του σήμερα και, κυρίως, πως θα αξιοποιηθεί επικοινωνιακά στον πλανήτη ο ξεσηκωμός ενάντια στην τουρκοκρατία. Τη δουλειά αυτή ανέλαβε εν λευκώ και από το μηδέν η λεγόμενη ''σιδηρά'' κυρία;

Γιατί η Γιάννα των ολυμπιακών αγώνων κι όχι κάποιος άλλος. Γιατί ξανακτύπησε ο Μητσοτάκης με την κυρία Άντζελα Γκερέκου, στην οποία ανέθεσε τον ελληνικό τουρισμό; Δεν ξέρουν γιατί και πλακώνουν τα σχόλια στις ιστοσελίδες. Τη βαρειά βιομηχανία της Ελλάδος, τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός τη δίνει να τη μανατζάρει η Γκερέκου. Και ένα κολοσσιαίο εθνικής σημασίας έργο, το ''1821'' στην Αγγελοπούλου.

Υπάρχει και το ''από πίσω'' σε κάποιες επιλογές του κυβερνήτη. Εννοώ εκείνοι οι λόγοι που πιθανόν δεν θα γίνουν ποτέ γνωστοί που υποχρεώνουν ίσως ή εξυπηρετούν και πολύ προσωπικά τον κάθε Μητσοτάκη να παίρνει τέτοιες... αιφνιδιαστικές αποφάσεις. Ξέχνα, λοιπόν, τη... συμβατική κριτική, και μη ψάχνεις λογική γιατί η Αγγελοπούλου που έπαιξε με τον Σύριζα, γιατί η Γκερέκου που ήταν ήταν πασοκτζού. Δεν ξέρεις ποια νήματα δούλεψαν.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΑΝ... ΔΙΑΦΩΝΕΙ