Η ΚΟΥΡΑΜΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

Από την πρώτη μέρα. Τι λέω; Από την πρώτη νύχτα των εκλογών, ο σύριζας άρχισε να κοπανάει την κυβέρνηση. Πριν ακόμα αυτή σχηματιστεί. Πριν, δηλαδή, αρχίσει να δουλεύει. Και για να ξέρουμε τι λέμε, όχι απλά το κόμμα Σύριζα, αλλά όλο το σύστημα Σύριζα. Ό,τι ελέγχεται από την Κουμουνδούρου. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, πολιτευτές, συνδικαλιστές, και δεν εννοώ του κομματικού τόξου μόνο.

Έτσι που λες. Τεσσεράμισυ χρόνια έκαναν κυβέρνηση οι Σκουρλέτηδες (φώτο) και Παππάδες, και όσο να πεις το μισό γήπεδο στην πιάτσα το καβατζάρησαν. Βρήκαν άκρες, αλλά και τους βρήκαν τα ξωτικά πουλιά με τα έγχρωμα φτερά.

Η εντύπωση είναι πως ο σύριζας δεν γουστάρει να πάει καλά η κυβέρνηση. Και πιθανόν να μην είναι μόνο εντύπωση, αλλά και η αλήθεια. Τι άλλο να πεις, όταν πριν καν αναλάβει δουλειά ο Μητσοτάκης τόν αντιπολιτεύονται λες και είναι πρωθυπουργός τουλάχιστον δυο χρόνια. Ώπα, ρε!

''Τι είναι αυτά που κάνει η κυβέρνηση;... '' βαράνε το ταμπούρλο και επιτόπου το κάνουν σουξέ οι άλλοι στα ραδιόφωνα και τις φυλλάδες. Ο απόλυτος χουλιγκανικός.

Ωρέ, καλομαθημένοι. Αν η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά, δεν θα την πληρώσει η κυβέρνηση, αλλά ο κόσμος. Όλοι μας. Κι αυτοί που ψήφισαν έτσι, κι αυτοί που ψήφισαν αλλοιώς. Το συμφέρον μας είναι να πηγαίνει καλά η κυβέρνηση, όλων το συμφέρον. Όπως όλοι θα την πληρώσουμε αν αποτύχει κι αυτή η κυβέρνηση.

Άλλο εγώ η αντιπολίτευση θέλω να ξαναγίνω κυβέρνηση, άλλο εύχομαι, αλλά και πανηγυρίζω στις γκέλες της νέας κυβέρνησης.

Τι συμβαίνει; Πώς να γίνει κυβέρνηση η αντιπολίτευση όταν πάει καλά η κυβέρνηση. Όταν αρέσει η κυβέρνηση. Οι της αντιπολίτευσης, όμως, τι σκέπτονται; Να μην πάει καλά η κωλοκυβέρνηση, γιατί διαφορετικά θα τρώμε την κουραμάνα μόνο της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ BREXIT Μ' ΕΝΑΝ ΚΛΟΟΥΝ